Burgman schakelt Jaspers uit in halve finale Masters

Gedoodverfde winnaar Jaspers komt niet langs eeuwige rivaal in meeslepend gevecht

29 april 2021

Hoe vaak hebben de mannen niet tegen elkaar gestaan? En iedere keer is het weer een gevecht, een strijd.

De historie tussen nummer 1 van de wereld Dick Jaspers en zijn eeuwige rivaal Raimond Burgman kent veel ploeterpartijen - en de halve finale van de KNBB Jumbo Masters was geen uitzondering. Het was een prachtig gevecht! Net als gisteren tegen Joey de Kok maakte Jaspers veel fouten. Sterker: Burgman won de eerste set met 10-3 in acht beurten, na in het begin zes missers op rij van Jaspers - en dat gebeurt slechts heel zelden bij 's werelds beste.

 


 

Toch knokte Jaspers zich terug in de partij. Hij won set twee heel nipt. Maar de echte series van Jaspers bleven uit, en zo hielden de spelers elkaar in evenwicht.

In de beslissende vijfde set mocht Burgman van acquit. Met 30 seconden max., geen time-outs én de afwezigheid van een gelijkmakende beurt, was Burgman in het voordeel. Maar echt uitlopen kon hij niet, en Jaspers nam middenin de vijfde set voor het eerst in de partij zelfs een voorsprong. Het gevecht was ongekend, met volop tactiek en zoals zo vaak bij partijen tussen deze twee mannen ook volop aandacht voor de verdediging.

Uiteindelijk was Burgman de eerste die een gaatje vond, en met een mooie serie van 5 schakelde hij de topfavoriet uit.

Na afloop waren beide spelers realistisch, waarbij Jaspers niet alleen kritisch was op zijn eigen fouten (meer dan gebruikelijk), maar ook uiterst lovend over de ongekende mentaliteit en professionaliteit van zijn eeuwige rivaal.

Raimond Burgman dus de eerste finalist van deze KNBB Jumbo Masters 2021; de tweede finalist komt uit de partij Jean van Erp - Ludo Kools. De finale begint om 14:00, live op Ziggo Sport en Kozoom.

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's Jaspers & Burgman van eerder deze KNBB Jumbo Masters: Ton Smilde

Burgman, Raimond Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online