Dubbelslag Dick Jaspers bij Kling KNBB Masters 2017

Jaspers wint Kling NK Masters Driebanden en herovert eerste plaats op wereldranglijst

22 januari 2017

BERLICUM – De titel van Nederlands kampioen staat weer op naam van de beste biljarter van zijn land. Dick Jaspers rondde zondag in Berlicum een sterke Masters af met de titel waar hij twee jaar tevergeefs op had gejaagd. De overwinning in de finale op Glenn Hofman (40-19 in 18 beurten) betekende de achttiende titel in de carrière van Jaspers. Met de rankingpunten die hij daardoor verdiende is de 51-jarige Brabander weer de nummer één van de wereldranglijst.

In december 2016 won Jaspers ook al voor de vijfde keer in zijn carrière de World Cup driebanden, de prijs voor de regelmatigste speler van het jaar.

Met de dubbelslag op het nationale en mondiale vlak staat Jaspers aan het begin van een belangrijk nieuw jaar. Zijn nieuwe status van beste van de wereld moet de opmaat zijn voor een jaar met aansprekende successen. ,,Ik heb wel de World Cup cyclus gewonnen, maar niet zo veel toernooien kunnen winnen’’, maakte de Nederlands kampioen zijn ambities op het wereldtoneel duidelijk. ,,Het is goed om de Masters weer te winnen, want ook hier in Nederland is de tegenstand heel groot.’’

Dick Jaspers onttroonde in het Brabantse biljartmekka Raimond Burgman, versloeg in de halve finale ook de plaatselijke favoriet Jean van Erp met riante cijfers en was in de finale voor vierhonderd toeschouwers superieur in het treffen met de jonge Hagenaar Glenn Hofman, die voor de tweede keer in twee jaar zilver haalde.

 

 

,,Mijn start in de finale was zo sterk, dat mijn tegenstander van ver terug moest komen. Daar is hij niet in geslaagd, zodat ik het goed kon afmaken’’, zei Jaspers in zijn terugblik. De koppositie in de wereldranglijst, die Jaspers overnam van de Belg Frédéric Caudron, was een nieuwe mijlpaal in zijn rijke carrière. ,,Het was na het WK in Lima, dat ik won in 2012, dat ik voor het laatst de nummer één van de wereld was.’’

Het Nederlands kampioenschap, traditioneel de Masters genoemd, trok in Den Durpsherd in Berlicum vier dagen lang volle tribunes. Therese Klompenhouwer, wereldkampioene bij de dames, werd in de voorronden uitgeschakeld.

Einduitslag Kling KNBB Masters 2017:
1 Dick Jaspers 1.889-13
2 Glenn Hofman 1.428-3
3 Jean van Erp 1.598-11
3 Raimond Burgman 1.372-8
5 Jean Paul de Bruijn 1.560-10
6 Martien van der Spoel 1.389-8
7 Dave Christiani 1.165-6
8 Jerry Hermans 0.808-5.

 

Alle informatie over de Kling KNBB Masters 2017
 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: NK Masters podium, de nieuwe en de vertrekkende kampioen, Dick Jaspers en Raimond Burgman: ©Ton Smilde/Kozoom

Driebanden Jaspers, Dick NK Masters Driebanden
Volg ons online