Haarlo-boys naar de finale tegen SIS Schoonmaak

HCR Prinsen beslist de return voor de play-offs tegen Team Eekhoorn in zijn voordeel. De beslissende tweekamp tussen Prinsen en SIS Schoonmaak is komend weekend in De Veemarkt in Doetinchem. Dinand Prinsen: ,,Ik ben er heel blij mee, maar de finale wordt een echte fifty-fifty wedstrijd.''

19 juni 2018

HAARLO - De Haagse/Haarlose clash tussen SIS Schoonmaak en Prinsen beslist in het komende weekend over het kampioenschap van Nederland voor teams. De eerste finalist was al bekend, de tegenstander kwam dinsdagavond uit de return van de halve finales HCR Prinsen was met 8-0 ruimschoots de betere van Team Eekhoorn na de puntendeling (4-4) op de Brabantse biljartcamping. De tweekamp in het Prinsen bolwerk was in de pauze al vrijwel beslist. De Haarloërs namen een 4-0 voorsprong en een ruime marge in caramboles. Dick Jaspers en Eddy Leppens tilden de score naar een comfortabele overwinning.

De twee finalisten treffen elkaar zaterdag en zondag in De Veemarkt in Doetinchem in het weekend van de divisiekampioenschappen. Zaterdag is de eerste wedstrijd tussen SIS Schoonmaak om 19.30 uur, zondag is de tweede wedstrijd om 18.30 uur. De wedstrijden worden live uitgezonden door kozoom.

Dick Jaspers en Eddy Leppens stonden in de late sessie gisteravond voor de missie om tegen Frans van Kuyk en Kurt Ceulemans samen tenminste 35 punten te maken. De marge in caramboles was door de eerste winstpartijen van Anno de Kleine en Jelle Pijl opgelopen tot 46 punten. De beslissing was na een klein half uur al gevallen. Dick Jaspers startte voortvarend met 14-2 in twee beurten na een serie van 10 en Eddy Leppens had zijn tegenstander na 12 beurten al in zijn greep met 14-4. Drie caramboles later kon Dinand Prinsen al zachtjes juichen. De eindscores in de twee laatste partijen waren: Jaspers-Van Kuyk 40-24 in 14 na een nabeurt van 7 van Van Kuyk. Eddy Leppens-Kurt Ceulemans 40-16 in 23 beurten. Daardoor werd de eindstand in de ontmoeting 8-0 voor Prinsen.

De Haarlose teambaas keek al voorzichtig vooruit naar de finale. ,,Dat wordt weer zo'n fifty-fifty wedstrijd, want Den Haag is altijd lastig voor ons. Jaspers heeft het altijd moeilijk met Hofman en Leppens tegen Van Erp is ook geen gelopen koers. We zullen zien hoe het met de pauze is en het dan proberen af te maken. Hoe dan ook: wij komen in dezelfde opstelling met Jaspers, Leppens, De Kleine en Pijl. Ik zou het natuurlijk fantastisch vinden als we de titel kunnen grijpen.'' Met de sfeer in de return van gisteravond was Prinsen uitermate tevreden. ,,We hadden een lekkere, volle bak, maar dat had ik ook wel verwacht. Met ons team hebben we een trouwe aanhang, die ons zeker in dit soort belangrijke wedstrijden altijd steunt.''

Voor de pauze in de return van gisteravond werden de rollen omgedraaid ten opzichte van de vorige ontmoeting. Anno de Kleine en Jelle Pijl namen revanche voor de verliespartijen in de heenronde. Anno de Kleine had er een taai gevecht voor nodig tegen Kenny Miatton. De Belg plaatste in de laatste fase een aanval met 8, waardoor hij een voorsprong nam van 35-31. De partij liep gelijk op naar het eind met een betere De Kleine in de laatste beurten: 40-37 in 36 beurten.

Jelle Pijl greep het initiatief na een moeizame start (9-9 in 9) en kreeg daarna weinig tegenstand meer van de Brabantse campinghouder. De marge werd door Pijl uitgebouwd naar 35-22 in 31, hij finishte uiteindelijk met 40-24 in 34. Het gemis aan hoge series was opvallend: Pijl scoorde een vier als hoogste, Hermans slechts 3.

De wedstrijden voor de finale van dit weekend:
Jaspers-Hofman
Leppens-Van Erp
De Kleine-Burgman
Pijl-Jorissen.

Tekst: Frits Bakker

Foto Prinsen en Eekhoorn teams (Ton Smilde/Kozoom)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online