Jeugdige kanshebbers bij NK Driebanden voor Junioren tonen progressie

Naast gouden Tom Slikker {“Ik mag aan de bak”) en zilveren Bradley Roeten zijn ook broers Dudink bezig aan opmars in driebanden.

Een mooi weekend in Haarlo staat voor de deur! We kijken vooruit met enkele kanshebbers

 

02 februari 2020

Het was vorig jaar bij het NK Driebanden voor Junioren een grote verrassing: in het laatste jaar dat hij nog mocht meedoen (want: is voor spelers onder de 22), won topfavoriet Joey de Kok niet. Ondanks een significant hoger moyenne dan alle andere deelnemers, moest De Kok de titel laten aan de Noord-Hollandse kasteleinszoon Tom Slikker (inmiddels 18), en de tweede plaats aan Bradley Roeten (inmiddels 21).
 

 

Het goud en het zilver van vorig jaar zijn allebei aanwezig komend weekend, op zaterdag 8 en zondag 9 februari in Haarlo. Zonder Joey de Kok lijkt het een open toernooi te gaan worden met veel kanshebbers, en met titelverdediger Tom Slikker als favoriet: hij is de enige spelers die structureel in de buurt van de 1 moyenne komt.

 

 

Toch valt ook op de opkomst van de twee klassieke toppers Leon Dudink (20) en Nick Dudink (17), die zich beide iets meer op het driebanden aan het toeleggen zijn – en steeds betere moyennes kunnen overleggen. Zo spelen ze in de A-competitie driebanden groot bij Horna 8, en is de vooruitgang evident. Maar dat geldt net zozeer voor titelverdediger Tom Slikker, die in de zelfde A-competitie in West-Friesland uitkomt, en eveneens met een indrukwekkende progressie. En ook Bradley Roeten staat bepaald niet stil!

Het is wat je verwacht van jonge biljartliefhebbers: dat ze flinke vooruitgang boeken. We vroegen aan Leon en Nick hoe ze hun kansen zien voor het evenement dat op 8 en 9 februari wordt gespeeld in Haarlo.

 

 

Leon:
“Ik denk dat het weer een leuk weekend gaat worden. Voor mij is het de vierde keer dat ik mee doe met het NK driebanden groot jeugd en al weer de derde keer bij HCR Prinsen in Haarlo. Wie kans maakt op de titel? Dat durf ik van te voren niet te zeggen. Vorig jaar speelde Tom Slikker erg sterk en werd Nederlands kampioen, dus ik neem aan dat hij bij meerdere als favoriet wordt gezien. Vorig jaar speelde ik helaas niet sterk. Het afgelopen jaar merk ik een vooruitgang in het driebanden, dus ik hoop dat het dit keer beter uitpakt. Samen met mijn broertje krijgen wij les van Therese Klompenhouwer, en we voelen dat dit ons echt vooruit helpt.”

 

"Samen met mijn broertje krijgen wij les van Therese Klompenhouwer, en we voelen dat dit ons echt vooruit helpt.”
Leon Dudink

 

 

Nick:
“Haarlo is een mooie locatie om zo’n toernooi te houden. Ik denk dat er meerdere titelkandidaten zijn, en ik verwacht dat het erg spannend gaat zijn. Ik vind het met driebanden moeilijk in te schatten wie nou echt de sterkste zal zijn. Maar ik denk dat Tom Slikker of Bradley Roeten wel een grote kans maken op de titel. Omdat zij al veel ervaring hebben met het driebanden en voorgaande jaren zich redelijk sterk opstelden. Mijn vooruitgang met driebanden gaat geleidelijk omhoog en af en toe heb ik een uitschieter. Soms heb ik er potjes tussen waarin veel lukt en dat ik vrij snel uit ben. Maar er zitten ook potjes tussen waar “je geen bal kan raken”. Dus er moet zeker nog een hoop getraind worden!”

 

"Soms heb ik er potjes tussen waarin veel lukt en dat ik vrij snel uit ben. Maar er zitten ook potjes tussen waar "je geen bal kan raken”. Dus er moet zeker nog een hoop getraind worden!”
Nick Dudink

 

 

De winnaar van vorig jaar, Tom Slikker, heeft geen trainer – maar heeft zich t.o.v. vorig jaar flink verbeterd. Ook hij kijkt uit naar komend weekend in Haarlo:

“Mijn verwachting voor het weekend is dat het een enorm mooi toernooi gaat worden met talentvolle spelers, dus dat ik als titelverdediger aan de bak mag. Ik schat mijn kansen om mijn titel te verdedigen net zo hoog in als mijn tegenstanders, ik zal er dus alles aan doen om mijn titel te prolongeren.”

“Wat betreft ‘gevaarlijkste tegenstander’: iedereen waar ik tegen mag spelen is gevaarlijk voor mij. Ik heb dit jaar veel gebiljart, wel iets meer op de kleine tafel dan op de grote tafel. Maar op beide onderdelen heb ik flinke gemiddeldes neergezet – en ik hoop dat dit er komend weekend uitkomt.”
 

"Ik heb dit jaar veel gebiljart, wel iets meer op de kleine tafel dan op de grote tafel. Maar op beide onderdelen heb ik flinke gemiddeldes neergezet – en ik hoop dat dit er komend weekend uitkomt”
Tom Slikker

 

Partijen beginnen zaterdag 8 februari om 11:00. Toegang in Haarlo is gratis; tevens is er een gratis (na registratie) weergave via Kozoom.

 

Tekst: KNBB
Foto podium vorig jaar: Ton Smilde
Foto's Leon & Nick Dudink: Henry Thijssen
Foto Nick Dudink & bondstrainer Lion de Leeuw: Yvonne de Leeuw
Poster: KNBB Sectie Driebanden/HCR Prinsen

Driebanden Jeugd/Junioren NK
Volg ons online