Kozoom league voor een zondag vol spanning

De Nederlandse eredivisie driebanden laat zondag in de 19e speelronde het beste van het beste zien met veel nationale en internationale topspelers in de arena's. Dick Jaspers is door SIS Schoonmaak opgeroepen voor de wedstrijd tegen de nummer 2 Team Eekhoorn, waar Nikos Polychronopoulos de kopman is. De affiches zijn stuk voor stuk van grote internationale klasse in de 19e speelronde.

27 april 2024

Hoe dichter naar het eind, hoe meer druk op de teams in het gevecht voor de hoge posities in de eredivisie driebanden. De Nederlandse teamcompetitie is morgen, zondag, aan de 19e van 22 speelronden toe met wedstrijden die de beslissing weer iets dichterbij brengen. Zo speelt SIS Schoonmaak met Dick Jaspers als kopman een thuiswedstrijd tegen Team Eekhoorn met Nikos Polychronopoulos. Ook spelen de nummers 3 en 4 tegen elkaar en gaat de strijd in de onderste regionen ook onverminderd door. Kortom: een boeiende zondag in de Kozoom league. De beste kopmannen zijn opgetrommeld, zoals Roland Forthomme voor Zundert, dat tegen Cues&Darts speelt met Glenn Hofman als speerpunt. Eddy Merckx speelt voor SIS tegen Peter Ceulemans, Jean van Erp tegen Frans van Kuyk en in andere wedstrijden Dave Christiani tegen Eddy Leppens, Dion Nelin en Ronny Lindemann tegen Jeffrey Jorissen en Johan Loncelle en de Turken Turgay Orak en Omer Karakurt treffen elkaar in de Nederlandse competitie.

De nationale en internationale klasse druipt er vanaf in de strijd voor de play-offs en voor het behoud.

De topaffiche is SIS Schoonmaak tegen Team Eekhoorn: SIS heeft 29 punten uit 18, Eekhoorn één punt minder. De voorsprong op de nummers 3 en 4 is redelijk comfortabel, maar nog altijd beheersbaar.

De opstellingen in die wedstrijd:

Dick Jaspers-Nikos Polychronopoulos

Eddy Merckx-Peter Ceulemans

Jean van Erp-Frans van Kuyk

Raimond Burgman-Jerry Hermans

Ook een belangrijke wedstrijd bovenin is die van STZ Zundert tegen Cues&Darts. Roland Forthomme is de gelegenheidskopman voor Zundert, bij Cues&Darts zijn de buitenlanders Ruben Legazpi en Pierre Soumagne er om het team te versterken.

De opstellingen:

Roland Forthomme-Glenn Hofman

Thorsten Frings-Ruben Legazpi

Sam van Etten-Pierre Soumagne

Francis Forton-Huub Wilkowski

Dekker/AP Sprundel speelt in zijn vaste opstelling en krijgt Burgmans Biljarts tegenover zich met Eddy Leppens als kopman in het team met drie Belgen en één Nederlander.

Dave Christiani-Eddy Leppens

Barry van Beers-Anno de Kleine

Gerwin Valentijn-Bart Ceulemans

Henk Blauwblomme-Marco Janssen

Bousema/JBScues heeft zijn Duitse kopman Martin Horn op het laatste moment moeten vervangen voor de uitwedstrijd tegen DKM Tools, omdat er naweeën zijn van zijn voetblessure. Jeffrey Jorissen is nu kopman, Frans van Schaik is invaller.

Dion Nelin-Jeffrey Jorissen

Ronny Lindemann-Johan Loncelle

Davy van Havere-Stefan Galla

Jack Wijnen-Frans van Schaik

Dallinga maakt na een drukke koningsdag in het restaurant de biljartarena klaar voor de thuiswedstrijd tegen J&F Auto’s, dat aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van Joey de Kok en Therese Klompenhouwer en speelt voor lijfsbehoud. 

Jean Paul de Bruijn-Kay de Zwart

Steven van Acker-Joey de Kok

Peter De Backer-Therese Klompenhouwer

Berry Dallinga-Herman van Daalen

En in de wedstrijd tussen Team Nachtwacht en Aartsbouw Sprundel, dat onlangs zijn nieuwe plannen aankondigde, gaat het om de bezetting van de laatste plaats. Daarvoor zijn onder meer twee Turkse kopmannen vastgelegd.

Omer Karakurt-Turgay Orak

Savas Bulut-Ronny Brants

Harrie van de Ven-Dirk Weeremans

Frank Martens-Tom Persyn.

Alle wedstrijden zondag om 13.00 uur en live te zien op Kozoom.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dick Jaspers (Paul Brekelmans)

 

 

 

Driebanden Hofman, Glenn Jaspers, Dick
Volg ons online