Mirjam Pruim, podiumplaats op WK, geen finale

Mirjam Pruim is er deze donderdagmorgen niet in geslaagd de finale te halen van het WK driebanden voor dames in Ankara. De Nederlandse verloor haar partij tegen Young Shin Lee uit Korea in de halve finale met 30-15 in 45 beurten.

14 september 2023

ANKARA – De Nederlandse biljartster Mirjam Pruim, na de uitschakeling van Therese Klompenhouwer de laatste oranje speelster op het WK driebanden, is er niet in geslaagd de finale te halen in Ankara. Ze werd uitgeschakeld door de topfavoriete Shin Young Lee (40) uit Zuid Korea, met 30-15 in 45/44 beurten. De andere finale gaat tussen de Koreaanse Ha Eun Kim en de Japanse Yuko Nishimoto.

 

 

Mirjam Pruim speelde geen beste partij in de halve finale tegen Lee, die ook Therese Klompenhouwer had uitgeschakeld. Therese bekeek zelf de partij van Mirjam Pruim en stelde vast: ,,Mirjam krijgt onmogelijke posities en allebei spelen ze niet echt goed.’’ Het verschil tussen Lee’s partij tegen Therese en tegen Mirjam Pruim was immens, zoals dat voor meer partijen geldt in dit kampioenschap.
De moyennes zijn opvallend laag, ook in het mannentoernooi om de wereldtitel. De Zeki biljarts zijn van een nieuw model en geven een vreemde loop van de ballen te zien. Het blijkt dat op de avond voor de start van het WK bij de mannen de banden nog zijn verwisseld, maar veel spelers klagen over de banden en de onberekenbare hoeken.

Mirjam Pruim had er in elk geval geen vat op in haar partij en slaagde er niet in kleine series te maken die haar dichter bij haar Koreaanse opponente brachten. De Nederlandse leidde nog met 3-1 in 3 beurten, daarna ging het steeds minder met heel veel nullen op het scorebord. Kennelijk speelde ook de spanning mee voor de speelster die voor het eerst op het podium van een WK staat later vandaag.

Tekst: Frits Bakker
Foto Mirjam Pruim (Turkse federatie)

 

Dames WK
Volg ons online