Prinsen & Bousema kijken vooruit naar nieuw seizoen

Een nieuw seizoen Buffalo League; hoe zit het met de kansen van de oostelijke driebandenteams? 

Jaap Gönning zocht het uit

09 september 2018

HCR Prinsen gaat opnieuw voor een play-off plaats en de beker

Ook voor het komend seizoen heeft HCR Prinsen uit Haarlo zich tot doel gesteld om een play-off plaats en de finale van de beker te bereiken. Met name het halen van de play-off in de strijd om het kampioenschap verwacht captain Dinand Prinsen veel tegenstand.

“Het afgelopen seizoen was natuurlijk een super seizoen en om dat te evenaren of misschien zelfs wel te verbeteren zal niet gemakkelijk worden. Er zijn minstens zes tot zeven teams die niet veel voor elkaar onderdoen. Niet alleen de vorm van de dag maar ook is het belangrijk in welke samenstelling wij kunnen spelen”.

“In onze eerste wedstrijd uit bij Burgmans Biljarts in Bergeijk kan ik niet beschikken over Dick Jaspers en Eddy Leppens, terwijl de thuisclub wel een hele goede en sterke selectie heeft met Thorsten Frings, Bart en Koen Ceulemans en Therese Klompenhouwer. Dit houdt in dat Jef Philipoom de koppositie gaat innemen, Arno de Kleine op plek twee speelt en Jelle Pijl en Raymund Swertz op de plekken drie en vier”.

Gevraagd naar een prognose: “Een puntendeling en misschien wel een kleine overwinning moet haalbaar zijn, maar het zal niet gemakkelijk worden”.

De wedstrijd zondag begint om 13:00 uur.

 

 

BC Bousema gaat dit seizoen minimaal voor klassenbehoud

Ook voor het komend seizoen gaan de driebandenspelers voor klassenbehoud. “We zijn misschien in de breedte wel iets sterker geworden, maar over het algemeen geldt dat ook voor de overige teams”, aldus captain Ronny Hazewinkel van de ploeg uit Lochem. “Het probleem schuilt hierin dat we bijna nooit in onze sterkste opstelling kunnen spelen aangezien onze buitenlandse spelers verplichtingen hebben in eigen land of deelnemen aan een internationaal toernooi”.

Het probleem dient zich al direct in de eerste wedstrijd komend weekend aan bij promovendus ‘t Ivoor in Boxtel . “Ik zal in ieder geval starten met Wesley de Jaeger op drie en Frans van Schaik op vier. Verder moet ik dan de keus maken uit een Duitse speler en Turkse speler, maar dat weet ik op dit moment nog niet. Tel daarbij op dat de tegenstander een onbekende voor ons is met veel onbekende spelers dan is op voorhand een voorspelling gewoon koffiedik kijken”.

Captain Hazewinkel speelt overigens de competitie met hetzelfde tiental als het afgelopen seizoen, namelijk Murat Naci Coklu en Gokhan Salman uit Turkije, De Duitsers Martin Horn, de gebroeders Stefan en Markus Galla, de Belg Wesley de Jaeger en de Nederlanders Frans van Schaik, Sander Jonen, John Schollink en Stefan Spilleman. “Jonen, Schollink en Spilleman zullen als reserve speler optreden en spelen maximaal vijf wedstrijden mogen spelen”.

De eerste twee partijen in beginnen om 13:00 uur.

 

 

Tekst: Jaap Gönning
Foto Dick Jaspers ©Paul Brekelmans, foto Stefan Galla ©Jaap Gönning

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online