Turks toptalent klasse apart tegen progressie makend TeamNL

Het zat #TeamNL niet mee bij het EK U25. Tom Slikker lootte een zeer sterke poule en kwam deze niet door, ondanks een moyenne van 1. Joris van 't Zelfden kwam de poulefase wel door maar stuitte in de knockouts op het Turkse toptalent Burak Hashas die in 14 beurten klaar was. Al met al geen slecht werk van TeamNL, dat zeker progressie maakt - maar de echte top is nog een stuk weg.

28 april 2024

SALAMINA – De tweede en laatste Nederlandse biljarter heeft het podium van het Europees kampioenschap driebanden voor spelers onder 25 moeten verlaten. De Zeeuw Joris van ’t Zelfden werd uitgeschakeld door de Turkse wonderboy Burak Hashas met 40-14 in 16 beurten (2.500/0.933).
 


 
 
Tom Slikker, de Nederlandse kampioen, verdween al eerder na twee verliespartijen in de voorronden, tegen Simon Blondeel en Seymen Izbas. Joris van ’t Zelfden won één partij in die voorselectie en plaatste zich bij de beste 16 van het toernooi. Daarin trof hij onmiddellijk de titelverdediger en grote favoriet Burak Hashas, het 18-jarige toptalent, dat gistermorgen zijn overgang naar de PBA (Koreaanse profliga) aankondigde. Door die transfer speelde hij zijn laatste kampioenschap bij de UMB en CEB, omdat PBA spelers worden geschorst voor internationale toernooien.
 
De twee Nederlanders op het EK konden terugkijken op een goed toernooi, allebei met moyennes rond de 1.000. Dat was echter niet goed genoeg om met de besten mee te doen.
 
 
 
 
 
Tekst Frits Bakker
Foto's Burak Hashas, Tom Slikker ©CEB
Archieffoto Joris van 't Zelfden TeamNL ©Paul Brekelmans
Driebanden EK Jeugd/Junioren
Volg ons online