Voorronden World Cup in Porto met 9 Nederlanders

Van Europacup in Porto direct door naar World Cup: Dick Jaspers automatisch geplaatst, acht Nederlanders in de kwalificaties die vandaag van start gaan. Wedstrijden live op kozoom.

01 juli 2019

PORTO – De glitters, het podium en de bloemen zijn na de slotdag van de Europacup verdwenen. Op de prachtige blauwe biljarts van de arena van FC Porto gaat vandaag, maandag, een nieuw internationaal evenement van start. De vierde World Cup van 2019 opent vandaag met de voorronden over vier dagen. Het hoofdtoernooi met 32 spelers zal vanaf vrijdag de hele biljartwereld boeien. De sterspelers van de Europacup zijn opnieuw onder de favoriete: Frédéric Caudron, Dani Sánchez, Dick Jaspers en vele andere kopstukken zijn klaar voor een nieuw gevecht.

De locatie va FC Porto is de laatste jaren een van de mooiste van het circuit. Het was een geweldig initiatief om de World Cups te organiseren op het legendarische stadionterrein van de FC Porto. De speelzaal is ruim, licht en ademt de sfeer uit van grote sporttoernooien. De voetbalclub is overal voelbaar, maar ook de binding met de eigen biljartafdeling is prachtig.

Met de Europa Cup, die voor de derde keer werd georganiseerd en voor het eerst net voor de World Cup, heeft FC Porto zich opnieuw onderscheiden. Met 12 dagen biljarten op mondiaal niveau (5 dagen Europacup, 7 dagen World Cup) schaart Porto zich onder de belangrijkste organisatoren van het internationale biljarten.

Wat kunnen we deze week van de World Cup verwachten? Titelverdediger in Porto is Frédéric Caudron, die vanaf woensdag in Porto is en de Europa Cup won met zijn team van La Baule. Zijn topserie van 25 in de halve tegen Tayfun Tasdemir was het hoogtepunt van de Europese teamcompetitie. Tayfun Tasdemir was vorig jaar ook de laatste tegenstander van de Belg in de World Cup, die werd verslagen met 40-21 in 14 beurten.

Na de klinkende overwinning van de Billiard Club Baulois in de Europa Cup op zondag clubs in Porto, het Paviljoen Dragon Caixa verschuift in een hogere versnelling door het organiseren van de 1ste maandag tot en met zondag 7 juli de vierde World Cup van het jaar 2019. 8 Carrinho tafels werden gedurende 5 dagen gelapt en de 149 deelnemers zouden ideale speelomstandigheden moeten vinden die bevorderlijk zijn voor de prestaties.

Na de overwinningen van Tayfun Tasdemir in Antalya, Frédéric Caudron in Ho Chi Minh en Javier Palazón in Blankenberge, zal Porto het midden van het seizoen te merken en zal worden gevolgd Veghel in Nederland, een Koreaanse traditionele stap en Hurghada december.

De 14 geplaatste spelers van de UMB ranglijst zijn Jaspers, Caudron, Tran, Sayginer, Merckx, Tasdemir, JH Cho Coklu, Zanetti, Bury, Nguyen, Sidhom, Ngo en Heo. De wildcard van de UMB is voor Egyptenaar Mohamed Andin en de twee tickets van de organisatie zijn voor Torbjörn Blomdahl en Dani Sánchez.

Het tijdsverschil tussen Portugal en landen als Nederland en België is één uur (1 uur vroeger in Porto).

De top 17 van de wereldranglijst na de World Cup in Porto wordt rechtstreeks gekwalificeerd voor het WK driebanden in Randers, Denemarken, eind november. De top 14 wordt geplaatst voor de World Cup in Veghel eind oktober.

De leider van de wereldranglijst, Dick Jaspers, heeft een totaal van 516 punten. Hij wordt gevolgd door Frédéric Caudron en Semih Sayginer met 382 e 313. De punten behaald in Porto vervangen die van Blankenberge 2018.

De Nederlanders in de kwalificaties zij:

Maandag: Volkan Cetin, Wilco Meeusen

Dinsdag: Ronald van Geyt, Sylvia Eckel, Jordi de Kruyf

Woensdag: Jean Paul de Bruijn, Glenn Hofman, Barry van Beers en Therese Klompenhouwer.

Het toernooi wordt rechtstreeks uitgezonden door Kozoom. De eerste twee dagen, maandag en dinsdag, zijn gratis voor leden, de volgende dagen zijn gereserveerd voor de abonnees.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Ronald van Geyt (Kozoom)

 

 

 

 

Driebanden World Cup
Volg ons online