Zware missie voor koploper SIS in Buffalo league

Glenn Hofman tegen Murat Naci Coklu, Jean van Erp tegen Martin Horn, die belust is op revanche na de 40-6 in Den Haag. 

16 maart 2018

LOCHEM/SLUISKIL - De nummer één van de Nederlandse eredivisie, het Haagse team van SIS Schoonmaak, staat zondag niet alleen voor een verre uitreis naar het oosten van het land. De uitwedstrijd tegen Bousema Lochem, een team uit de middenmoot, wordt zeker ook een zware krachtproef. De Hagenaars zijn zoals gewoonlijk op hun sterkst, de tegenstander speelt met twee wereldtoppers, Murat Naci Coklu en Martin Horn en verder met Stefan Galla en Wesley de Jaeger. Glenn Hofman demonstreert al een paar weken dat hij in een grootse vorm is en lijkt dan ook klaar voor de botsing met Coklu. De Haagse kopman versloeg in België deze week Eddy Merckx en staat ook daar met zijn team van BC Deurne aan kop van de ranglijst. Jean van Erp maakt zich op voor de partij tegen de sterke Duitser Martin Horn, die op revanche uit is voor de vorige ontmoeting. Jean van Erp was in de thuiswedstrijd tegen Horn zeldzaam goed op dreef en won met 40-6 in 15 beurten!

De marge van SIS Schoonmaak met de eerste achtervolger kan bovendien nog wel een stootje verdragen. De Hagenaars hebben drie punten voorsprong op HCR Prinsen en zelfs negen punten op de andere kanshebbers voor een plaats in de play-offs: DPC en Team Eekhoorn. HCR Prinsen speelt op de zestiende speeldag een thuiswedstrijd tegen 't Hartje/Van Wanrooy in zijn sterkste opstelling met Dick Jaspers en Eddy Leppens. DPC staat tegenover het gedegradeerde MCR en laat twee van zijn topspelers, Polychronopoulos en Martinez, thuis. Birol Uymaz is kopman, Martin Spoormans tweede man, op drie en vier spelen de Fransen Cédric Melnytschenko en Richard Bitalis. Team Eekhoorn, in zijn vaste opstelling, speelt voor eigen publiek tegen De Veemarkt waar twee artistiekspelers, Rene Dericks en Erik Vijverberg, op drie en vier uitkomen.

Frédéric Caudron en Eddy Merckx treffen elkaar voor de tweede keer deze week in de altijd weer boeiende prestigeslag. De Belgen speelden donderdag in Frankrijk tegen elkaar met Caudron als winnaar. Zondag in Sluiskil speelt Dallinga.com tegen L&B Ledermode. Voor de Brabanders is de opdracht om zich in de top vijf te handhaven, Dallinga komt bij een overwinning op gelijke hoogte met het team van kopman Merckx. STZ Zundert, dat vooralsnog tevreden moet zijn met een bescheiden negende plaats, kan opklimmen als het A1 Biljarts kan verslaan in D'n Hoek. Forthomme en Ceulemans zijn de kopmannen, ze spelen tegen Rudolph en Van der Spoel.

Het volledige programma voor zondag:

HCR Prinsen-'t Hartje/Van Wanrooy
Jaspers-Martens
Leppens-Broeders
Pijl-Van Cromvoirt
Swertz-Cetin

STZ Zundert-A1 Biljarts
Forthomme-Rudolph
Ceulemans-Van der Spoel
Van Beers-Blauwblomme
Groot-De Zwart

Team Eekhoorn-De Veemarkt
Van Kuyk-Wilkowski
Ceulemans-Grossjung
Miatton-Dericks
Hermans-Vijverberg

Bousema Lochem-SIS Schoonmaak
Coklu-Hofman
Horn-Van Erp
Galla-Burgman
De Jaeger-Jorissen

DPC-MCR
Uymaz-Frings
Spoormans-Sciacca
Melnytschenko-Hoefnagels
Bitalis-Brouwer

Dallinga.com-L&B Ledermode
Caudron-Merckx
De Bruijn-Christiani
Van Acker-Valentijn
Dallinga-Tijssens.

Buffalo League Erp, Jean van Hofman, Glenn
Volg ons online