SIS 3CC Survival 2021

3CC Survival (open NK) in SIS Billiards Experience Center (Uden)

Vorig jaar opende het fonkelnieuwe SIS Billiards Experience Center haar deuren in het Brabantse Uden. Hoewel de pandemie vrijwel meteen na de opening toesloeg, heeft deze ultramoderne topaccommodatie in een zeer kort tijdsbestek een geweldige reputatie opgebouwd. De vooruitstrevende experimenten met professionele online driebanden challenges werden internationaal goed ontvangen en inmiddels heeft NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) de biljartaccommodatie als officieel trainingscentrum voor de nationale topspelers, talenten en jeugdspelers erkend. Het Experience Center is de thuisbasis van het eredivisieteam van SIS Schoonmaak & Herstel, maar zal in de nabije toekomst ook frequent dienen als podium voor nieuwe biljartprojecten.

Nu de regels enige soepelheid vertonen heeft SIS BIlliards Experience Center, met inachtneming van strikte voorwaarden en naleving van protocollen, toestemming gekregen om samen met de KNBB - sectie Driebanden het eerste open NK Driebanden volgens het 3CC Survival format te mogen organiseren. Deze Survival is de eerste in een reeks van twee evenementen en krijgt aansluitend een finale (beste 64 spelers over 2 evenementen)..
Voor deze Survival cyclus is door SIS een prijzenpot beschikbaar gesteld van meer dan 40.000,- euro, waaronder een 1e prijs van 10.000,- euro in de afsluitende finaleronde.  

De Survival toernooien hebben de laatste 2 jaar grote bekendheid genoten. Iedere wedstrijd wordt gespeeld tussen 4 deelnemers die 2 x 45 minuten tegen elkaar spelen.
De nummers 1 en 2 in de uitslag van de wedstrijd gaan door naar de volgende ronde, de nummers 3 en 4 vallen af, met uitzondering van de eerste ronde waarbij de nummers 3 en 4 een herkansing krijgen; ideere deelnemer speelt dus minimaal 2 wedstrijden!

Deelname:
Deelname aan deze evenementen staat open voor iedereen die de Nederlandse nationaliteit bezit en lid is van de KNBB.
Het inschrijfgeld bedraagt 25,- euro per evenement.
Ben je nog geen lid van de KNBB, dan kun je dit opgeven tijdens de inschrijving en betaal je slechts 5,- euro extra voor het lidmaatschap dat loopt tot 1 augustus 2022. 

Speeldata:
19 juni - 3 juli

Belangrijk om te weten:
Om wedstrijdtechnische redenen is het aantal deelnemers dat kan inschrijven voor dit evenement gelimiteerd tot 192 deelnemers, 64 in de A-poule (de sterkere spelers) en maximaal 128 deelnemers in de B-poule, dus vol=vol!
Het evenement vindt plaats onder strikte voorwaarden en protocollen, deze zullen binnenkort op deze pagina vermeld worden.

Inschrijving:
De inschrijving start op vrijdag 4 juni om 19.00 uur en loopt  t/m woensdag 9 juni, of zoveel eerder wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt of een veelvoud van 16 is bereikt en daar geen 16 nieuwe inschrijvingen bij verwacht worden.
Bij een aantal deelnemers van meer dan 64 in de B-poule vinden er mogelijk ook wedstrijden overdag plaats, houdt daar goed rekening mee!
Volg dagelijks de facebook pagina's van SIS Billiards Experience Center en de KNBB- sectie Driebanden.
Tevens zal dagelijks (in de avond) een actuele lijst van inschrijvingen worden gepubliceerd.

Loting:
De loting vindt plaats op donderdag 10 juni om 20.00 uur in SIS Billiards Experience Center en zal live worden gestreamd via de Youtube kanalen van dit centrum

Belangrijkste kenmerken van het Survival format:
De volgorde bij aanvang van de 1e en 2e helft van de wedstrijd wordt random door de computer bepaald.
Iedere gemaakte carambole levert 3 punten op, terwijl er bij ieder tegenstander 1 punt wordt afgetrokken.
Een gemaakte losbander telt dubbel (6 punten erbij, 2 punten eraf bij iedere tegenstander).
Er wordt gespeeld met een tijdklok van 30 seconden.
Iedere deelnemer start met 30 punten.
Iedere wedstrijd duurt 2 x 45 minuten, met daartussen 5 minuten pauze.
Meer gedetailleerde regels zullen binnenkort op deze pagina vermeld worden.

>>> klik hier om In te schrijven voor de SIS 3CC Survival <<<

 

 

Volg ons online