Achterhoekderby plus clash van koplopers in Buffalo League

Boeiende speeldag in eredivisie driebanden

04 februari 2017

LOCHEM/BREDA – De twee koplopers in de Buffalo league, Eureka Billard en Medisch Centrum Breda, staan zondagmiddag tegenover elkaar. Martin Horn komt het team van Eureka versterken als kopman en speelt op centercourt tegen Roland Forthomme. Eureka Billard, met verder Dave Christiani, Raimond Burgman en John Tijssens lijkt favoriet voor de winst.

 

Eureka Billard gaat in de competitie op kop met één punt voorsprong op Medisch Centrum Breda. Het Brabantse biljartbolwerk van ’t Hoekje in Zundert zal ongetwijfeld veel supporters van de thuisclub optrommelen om de spanning in de eredivisie te houden. Martin Horn is in elk geval de speler die in grootse vorm verkeert. De Duitser verloor maandag in België met klein verschil van Torbjörn Blomdahl en versloeg donderdagavond Jérémy Bury in Frankrijk onder meer met een topserie van 19.

 

 

De achttiende speeldag, op vijf ronden van het einde, wordt ook de dag van de Achterhoekse derby. Bousema Lochem, voorlaatste in de rangschikking, is gastheer voor HCR Prinsen, dat derde staat op vijf en vier punten van de twee koplopers. De Haarlose jongens zijn nog volop in de race voor een plaats in de play-offs, Bousema vecht tegen degradatie en dat doet net als vorige week met een versterkt team. Murat Naci Coklu en Eddy Leppens spelen op één en twee, de broers Stefan en Markus Galla op drie en vier. In deze samenstelling werd vorige week van ’t Hartje/Van Wanrooy gewonnen. Dick Jaspers is kopman in het team van Prinsen.

 

,,Ik verwacht een gelijkopgaande wedstrijd, waarin elke partij belangrijk is’’, zegt Ronny Hazenwinkel van Bousema. ,,We verloren in Haarlo maar net met 5-3.’’ Ook Dinand Prinsen verwacht veel spanning. ,,Voor ons telt alleen maar winst in de strijd om plek drie.’’

 

Behalve in Zundert, wordt ook in Sluiskil om de bovenste plaatsen gestreden. Dallinga.com speelt thuis tegen Buffalo.nl, die samen met A1 Biljarts de vierde plaats op de ranglijst delen. De thuisclub verschijnt op zijn sterkst met Caudron en De Bruijn, die twee dagen later naar de World Cup vertrekken in Bursa. A1 Biljarts staat zaterdagavond ook voor een interessante ontmoeting tegen TOVV/Royal Pro. ’t Hartje/Van Wanrooy, met Tasdemir en Incekara, speelt een uitwedstrijd tegen TOVV 2. Team Eekhoorn ontmoet Burgmans Biljarts in een Brabants onderonsje.

 

De opstellingen:

 

Zaterdag

A1 Biljarts-TOVV/Royal Pro

Merckx-Uymaz

Valentijn-Spoormans

Van der Spoel-Van Schaik

Blauwblomme-Bitalis

 

Zondag:

MC Breda-Eureka Billard

Forthomme-Horn

Ceulemans-Christiani

Van Beers-Burgman

Groot-Tijssens

 

Dallinga.com-Buffalo.nl

Caudron-Hofman

De Bruijn-Van Erp

Vasseur-Jorissen

Dallinga-Van Daalen

 

TOVV2-’t Hartje/Van Wanrooy

De Zwart-Tasdemir

Jonen-Incekara

Windt-Van Havere

Scheffer-Martens

 

Team Eekhoorn-Burgmans Biljarts

Van Kuyk-Rudolph

Ceulemans-Van Beers

Miatton-Van Beers

Hermans-Roijers

 

Boussema Lochem-HCR Prinsen

Coklu-Jaspers

Leppens-Pijl

S. Galla-De Kleine

M. Galla-Swertz.

 

Tekst: Frits Bakker

Buffalo Competitie Driebanden
Volg ons online