Teamcompetitie

Vanwege het onbevredigende einde van het seizoen 2019/2020 is inschrijving voor de Bekercompetitie voor het seizoen 2020/2021 gratis!

Inschrijving sluit zondag 19 juli 2020

 

 

De inschrijving voor de Nationale Team- en Bekercompetitie Driebanden Groot is geopend. Zoals al eerder gemeld wordt het seizoen 2019/2020 helaas als niet gespeeld beschouwd wat betekent dat op de licentierechten van het afgelopen seizoen wordt ingeschreven.

Een aantal belangrijke zaken voor het komende seizoen:

  • De inschrijfprocedure is ten opzicht van vorig jaar geoptimaliseerd waarbij een aantal zaken (zoals licentiehouder, speellokaal etc.) vooraf zijn ingevuld.
  • Nieuw dit jaar is dat zowel de teamleider als de secretaris en de wedstrijdleider van de licentiehouder het team kan inschrijven.
  • Voorheen kon op één licentie ingeschreven worden door meerdere teams waardoor soms een nieuw team ingeschreven werd op een bestaande licentie wat niet de bedoeling was. Er kan nu per licentie slechts één inschrijving gedaan worden en uitsluitend voor de divisie waar het licentierecht op berust.
  • Voor nieuwe teams dient eerst een licentie aangevraagd te worden via competitie@knbb-driebanden.nl onder vermelding van van licentiehouder en teamleider. Meer informatie over het aanmelden voor nieuwe teams in de Handleiding Inschrijving Driebanden. Inschrijving verloopt via Biljartpoint: http://standbeheer.biljartpoint.nl/index.php
  • Vanwege het onbevredigende einde van het seizoen 2019/2020 is inschrijving voor de Bekercompetitie voor het seizoen 2020/2021 gratis!
  • De Bekerfinale zal gespeeld worden met de laatste 16 teams volgens het knock-out format.
  • De inschrijvingsperiode is vandaag geopend, en sluit zondag 19 juli 2020.

Belangrijke pagina's/ links:

Handleiding voor het inschrijven (PDF)
Reglement voor het komende seizoen (PDF)
Ranglijst voor het komende seizoen (PDF)
Overzicht van de toegewezen licenties
 

Alle reglementen vindt u ook op de website van Driebanden. U vindt daar in de loop van deze week ook het actuele reglement van de Bekercompetie.

KNBB & KNBB Sectie Driebanden wensen u een heel plezierig, gezond en sportief seizoen toe!

 

 

 

 

 

Teamcompetitie Driebanden

Binnen de sectie Driebanden kun je deelnemen aan de divisies driebanden groot. De competities driebanden groot zijn van Eredivisie tot en met vierde divisie, en worden gespeeld op matchtafels. (Dit zijn de grote tafels, veelal voor de meer gevorderde driebanden spelers. De ‘normale’ tafels zijn driebanden klein; wil je je daarvoor inschrijven zie dan de tekst van carambole.)

Je kunt via een vereniging of rechtstreeks met een team aan de divisies deelnemen. Na de sluiting van de inschrijving wordt de indeling van de competitie opgesteld. Er wordt na toepassing van degradatie/promotie ook ingedeeld op basis van speelsterkte van het team/spelers.

Driebanden in Nederland is landelijk georganiseerd. Door de indeling van de competitie in een Eredivisie, waarin alle nationale en vele internationale toppers deelnemen,  t/m een 4e divisie, heeft zij alles te bieden voor recreant t/m de topsporter. Door de regionale indeling zijn er zeker ook bij jou in de buurt mogelijkheden om aan deze competitie deel te nemen.

Wil je met minimaal zes of meer vrienden deel gaan nemen aan de Driebandencompetitie dan kun je tijdens de inschrijfperiode een team aanmelden. Kun je geen team formeren maar wil je wel graag aan de competitie deelnemen dan kun je je het beste melden bij een van de biljartzalen. Ongetwijfeld kunnen ze je daar in contact brengen met een daar reeds spelend team. Veel teams kunnen wel extra spelers gebruiken en deze spelers kunnen je ongetwijfeld op weg helpen binnen de KNBB competitie en ook helpen je spel te verbeteren.
 

Volg ons online