Grand prix

Algemene informatie Grand Prix toernooien.

 

De GP-cyclus is een in een kalenderjaar te houden serie GP-toernooien waaraan op persoonlijk niveau wordt deelgenomen.
Op basis van verdiende rankingpunten plaatsen de beste 48 spelers na afloop van de cyclus zich voor de volgende afsluitende Nationale kampioenschappen:  de Masters (nr. 1 t/m nr. 16), de Excellentklasse (nr. 17 t/m nr. 32) en de Hoofdklasse (nr. 33 t/m nr. 48).
Naast te behalen rankingpunten is er per GP-toernooi een minimaal prijzengeld beschikbaar van 3.300,- euro.
Tot aan de knock-out fase van een GP-toernooi (laatste 16 spelers) vinden alle wedstrijden in poules plaats, waarbij de twee hoogst geëindigde spelers uit iedere poule overgaan naar een volgende ronde.
In de slotronde van iedere GP beslissen de 16 overgebeleven spelers uiteindelijk wie winnaar wordt van het GP evenement.
Deze slotronde, ook wel de knock-out fase genoemd, vindt plaats op zaterdag als sluitingsdag van de GP en zal 'live' worden gestreamd via Kozoom, hét internetmedium voor biljartevenementen. 

Met uitzondering van de laagste kwalificatieronde zal Iedere ronde in een GP-toernooi gestart worden met een veelvoud aan 16 spelers.
De laagste ronde wordt op dusdanige wijze vastgesteld, dat na verspelen daarvan een veelvoud van 16 spelers overblijft.
Bij een oneven aantal inschrijvingen zal de laagstgeklasseerde speler als reservespeler worden aangemerkt.
Alle deelnemers aan een GP dienen rekening te houden met het spelen op doordeweekse (mid)dagen.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij graag naar het wedstrijdreglement van de GP-cyclus.  

 

Het inschrijfgeld voor de Grand Prix toernooien blijft ongewijzigd ten opzichte van 2017 en bedraagt 20,- euro per GP-toernooi en staat open voor alle leden van de KNBB.

 

Nog geen lid?, klik -hier- om u aan te melden bij te KNBB.
Al vanaf 10,00 per jaar bent u lid van de KNBB - sectie Driebanden en daarmee speelgerechtigd voor deelname aan de GP-toernooien.

Volg ons online