Grand prix

Grand Prix cyclus Driebanden 2017
De sectie Driebanden van de KNBB organiseert in 2017 wederom haar Grand Prix cyclus.
Voor 2017 staan in principe 5 Grand Prix toernooien op het programma, waarbij de datums voor de eerste 2 GP toernooien inmiddels vast staan, te weten:

De Grand Prix van Vlaardingen van 6 t/m 18 februari 2017 in Biljartcentrum 't Oogh van Vlaerdingh, 1e van Leyen Gaelstraat 17-19, 3134 LE in Vlaardingen en
De Grand Prix Rosmalen van 8 t/m 20 mei 2017 in Sportfoyer De Hazelaar, T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD in Rosmalen

De datums van de overige GP-toernooien zullen gepubliceerd worden op het moment dat het sectiebestuur haar wedstrijdkalender voor het seizoen 2017/2018 heeft samengesteld.

Het inschrijfgeld voor de Grand Prix toernooien blijft ongewijzigd ten opzichte van 2016 en bedraagt derhalve 20,- euro per GP-toernooi en staat open voor alle leden van de KNBB.
Nog geen lid?, klik -hier- om u aan te melden bij te KNBB.

Vanaf heden t/m 30 december 2016 is de inschrijving voor het 1e GP-toernooi voor Vlaardingen opengesteld.

Inschrijven kan door op deze -link- te klikken.

De poule-indelingen alsmede het speelrooster zullen uiterlijk 9 januari 2017 worden gepubliceerd op de website van de KNBB en verstuurd worden naar het emailadres van alle deelnemers.
De inschrijving voor het 2e GP-toernooi zal begin april 2017 worden opengesteld op de dan vernieuwde website van de KNBB.

Het sectiebestuur wil erop wijzen dat alle ingeschrevenen na de sluitingsdatum een betalingsverplichting hebben. Voor uitschrijven voor een reeds ingeschreven GP-toernooi dient u nogmaals op de -link- te klikken en het vinkje uit te zetten, of stuurt u tijdig een email naar grandprix@knbb-driebanden.nl.

Algemene informatie Grand Prix toernooien.

De GP-cyclus is een in een kalenderjaar te houden serie GP-toernooien waaraan op persoonlijk niveau kan worden deel genomen.
Op basis van verdiende rankingpunten plaatsen de beste 48 spelers zicht resp. voor de volgende afsluitende nationale kampioenschappen:  de Masters (nr. 1 t/m nr. 16), de Excellentklasse (nr. 17 t/m nr. 32) en de Hoofdklasse (nr. 33 t/m nr. 48).
Naast te behalen rankingpunten is er per GP-toernooi een prijzengeld beschikbaar van 3.300,- euro. Tot aan de knock-out fase van een GP-toernooi (laatste 16 spelers) vinden alle wedstrijden in poules plaats, waarbij de twee hoogst geëindigde spelers uit iedere poule overgaan naar een volgende ronde.

Ieder GP-wordt gestart met een veelvoud aan 16 spelers en betreft dit doorgaans 112. Houdt hierbij rekening met het moeten spelen op doordeweekse (mid)dagen.
Voor aanvullende informatie verwijzen wij graag naar wedstrijdreglement van de GP-cyclus.  

Volg ons online