Alles nog open op drie ronden van het einde in eredivisie

SIS Schoonmaak is onbereikbaar, maar dat is dan ook de enige zekerheid na de 19e speelronde in de DKM Tools league, de eredivisie driebanden. Op drie ronden van het einde stijgt de spanning met de week in de strijd om de plaatsen in de play-offs.

30 april 2023

UDEN – De koploper SIS Schoonmaak rekende eigenhandig af met één van de concurrenten en J&F Auto’s heeft een inhaalrace ingezet die het Haagse team nog dicht bij de plaatsen voor de play-offs brengt. Dat is de uitkomst van de 19e speeldag in de DKM Tools league, de eredivisie driebanden. De reguliere competitie nadert de climax met nog drie speelronden te gaan en eigenlijk is alles nog open, behalve dat Post Luchtkanalen is gedegradeerd en SIS Schoonmaak vrijwel zeker als koploper zal eindigen.

Het SIS team maakte zondag een mooi optreden van de thuiswedstrijd tegen Dallinga.com, één van de vorige kampioenen in de eredivisie. SIS Schoonmaak won de wedstrijd met 7-1, onder meer dank zij Raymund Swertz, die de beste partij van deze middag speelde, Eddy Merckx, die Jean Paul de Bruijn versloeg en Raimond Burgman, die won van een Belg die al weken in een prima vorm is.

Wat achter de koploper gebeurde, maakt het er alleen nog interessanter op voor de komende weken. Zondag 7 mei wordt de 20e ronde gespeeld, daarna wordt afgesloten met de dubbele ronde op zaterdag 13 en zondag 14 mei. De meest aansprekende wedstrijden in die slotfase? Welke eigenlijk niet, want alle teams hebben nog wat te halen in het slot.

Het mooiste voorbeeld is J&F Auto’s, dat nog op een plaats staat waar degradatie nog dreigt, maar door twee prachtige overwinningen net zo goed door kan stoten naar de top vier. J&F reisde deze zondag naar Woonwonder voor een belangrijke partij en won met 2-6 dank zij Jeffrey Jorissen, Glenn Hofman en Joey de Kok met winstpartijen in 28, 24 en 37 beurten. De Hagenaars hebben nu 18 punten, net zo veel als Woonwonder en Dallinga, één meer dan Bousema en Burgmans Biljarts, één minder dan Zundert, om maar aan te geven hoe spannend het in deze regionen is.

De speelronde gaf in een paar arena’s mooie duels te zien, met spanning en twee gelijke spelen. Wat te denken van Raymund Swertz, die Berry Dallinga de hoeken van het biljart liet zien met 40-16 in 18, van Eddy Leppens, die de doorgaans gevreesde Ruben Legazpi geen kansen gaf (40-25 in 22) en van Johan Loncelle, die een van zijn betere dagen had en de PBA’er Birol Uymaz ver achter zich liet met 40-26 in 24.

Gerwin Valentijn, hoe jammer dat hij stopt, blijft maar gewoon rond de 2-gemiddeld partijtjes spelen voor Dekker, dat zich steeds meer ontpopt als een belangrijke rivaal voor SIS in de titelstrijd. Want met Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin en Henk Blauwblomme stond er weer een sterke formatie, die soepel met 8-0 won van Post Luchtkanalen.

Cues&Darts en Burgmans Biljarts speelden gelijk om het nog wat spannender te maken, net als Bousema en Team Eekhoorn dat deden met Loncelle en Van Schaik als winnaars voor Bousema en Peter Ceulemans en Jerry Hermans voor de Eekhoorns.

Kijken we alvast even naar de volgende ronden:

Zondag 7 mei onder andere Dekker-J&F Auto’s, Eekhoorn-SIS, Bousema-Cues&Darts en Dallinga-Burgmans.

Zaterdag 13 mei onder andere Woonwonder-Zundert, Burgmans-Bousema, SIS-Cues&Darts en Dallinga-Eekhoorn.

En op de slotdag zondag 14 mei: Cues&Darts-Dallinga, Zundert-Dekker en Bousema-SIS Schoonmaak.

De stand in wedstrijden en matchpunten:

1 SIS Schoonmaak 18-29

2 Dekker Keukens 19-25

3 Cues&Darts 18-22

4 Team Eekhoorn 18-20

5 Topbiljart Zundert 18-19

6 Woonwonder 19-18

7 Dallinga 18-18

8 J&F Auto’s 19-18

9 Bousema 18-17

10 Burgmans Biljarts 18-17

11 Post Luchtkanalen 18-5.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Raymund Swertz (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online