Bousema en Cues & Darts winnen met maximale score

Eddy Merckx, Murat Naci Coklu en Martin Horn tonen World Cup vorm in Nederlandse eredivisie, de DKM Tools League

14 november 2021

OOSTERHOUT/LOCHEM - De top van de ranglijst heeft zich weer iets verder losgewerkt van de onderste helft in de DKM Tools League, de eredivisie driebanden. SIS Schoonmaak won ook de negende wedstrijd, uit tegen Team Eekhoorn met 6-2. De twee concurrenten Cues & Darts en Bousema Lochem deden nog iets beter en haalden de maximale score: 8-0. Bousema versloeg DKM Tools, Cues & Darts stond de nummer laatst Aartsbouw geen tegentreffer toe. De wedstrijd tussen Dallinga.com en J & F Auto's ging niet door vanwege ziektegevallen in het Haagse team.

De twee Bousema kopmannen Murat Naci Coklu en Martin Horn en vooral Eddy Merckx van SIS Schoonmaak staken boven de rest uit met knappe overwinningen. Merckx speelde een briljante partij tegen Frans van Kuyk in de wedstrijd die SIS won van Team Eekhoorn. De Belgische kopman zag zijn tegenstander eerst nog de leiding nemen (14-11), maar op 18-14 sloeg Merckx al snel terug met 15. Het vervolg was een ware toppartij: 40 in 11 beurten. Jean van Erp had ook geen tegenstand te vrezen van Jose Maria Mas (40-17 in 20) en dankzij Raimond Burgman (winst tegen Kurt Ceulemans met 40-28 in 26) won SIS weer onbedreigd. Jerry Hermans redde de eer voor zijn team tegen Raymund Swertz: 40-34 in 35.

Voor Bousema Lochem wonnen Murat Naci Coklu en Martin Horn allebei in 18 beurten: de Turkse kopman van het team tegen Jack Wijnen (40-20), de Duitse nummer twee van Nick Zuijkerbuijk met 40-18. Door de overwinningen van Frans van Schaik en Anno de Kleine tegen Eddy Willems en Joey de Kok werd het 8-0.

Cues & Darts is de virtuele nummer twee met een wedstrijd meer gespeeld dan Bouesema. De Tilburgers trokken naar Sprundel voor een 8-0 uitoverwinning met Wesley de Jaeger als beste winnaar tegen Rudolph (40-29 in 24). Robinson Morales versloeg Dirk Weeremans met 40-31 in 24.

A1 DPC had de winst al binnen toen Gerwin Valentijn nog won van Ronny Lindemann in de wedstrijd tegen Dekker Keukens. Dave Christiani en Kay de Zwart waren de winnaars voor A1 tegen Koorevaar en Hoefnagels, Richard Bitalis speelde gelijk tegen Blauwblomme. STZ Zundert en 't Hartje deelden de winst onder meer dankzij winst van Davy van Havere tegen Roland Forthomme: 16-13 achter na 19 beurten, daarna voor Van Havere een prachtig slot met 15, 0, 8 en 4. Frings won van Spoormans, Van de Ven van Forton (40-27 in 28) en Rik van Beers van Martens.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Eddy Merckx (Ton Smilde)

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online