Brekelmans en Van Reekum in kernploeg arbitrage

Arbiters leggen examen met goed gevolg af

23 april 2017

OEGSTGEEST - Tijdens de wedstrijd in de topteamcompetitie tussen 123 Biljarts/BCO en The City, die zaterdag 22 april werd gespeeld in Biljartcentrum Oegstgeest, deden Christel van Reekum (Apeldoorn) en Paul Brekelmans (Veldhoven) examen voor de cursus Arbiter 4 (voorheen nationaal arbiter).

Nadat een groep van zestien arbiters drie seizoenen geleden waren ingedeeld op een gewestelijke ranking, werden zij de afgelopen twee seizoenen tijdens diverse Nederlandse kampioenschappen beoordeeld. In november 2016 volgde nog een theoretische test, waarna Brekelmans en Van Reekum werden uitgenodigd voor een praktijkexamen.

Onder begeleiding van Hans Berkhout en Ad Broekman werd er voorafgaand aan het examen enkele weken 'geoefend' in het driebanden bij STZ Zundert en in de klassieke spelsoorten bij BCO in Oegstgeest.

Op zondag 19 maart, tijdens de eredivisiewedstrijd Team Eekhoorn-'t Hartje/Van Wanrooy legden de kandidaten het examen driebanden al met goed gevolg af. Zaterdag werd geëxamineerd in de spelsoorten bandstoten, ankerkader 47/2 en ankerkader 71/2. Ook hier legden de kandidaten het examen met goed gevolg af, zodat examinator Anja Groeneveld aan het einde van de middag, naast de felicitaties ook de oorkonde en de bijbehorende badges kon overhandigen.

Christel van Reekum en Paul Brekelmans zijn vanaf heden toegevoegd aan de kernploeg Arbitrage van KVC.

 

Foto: Paul Brekelmans en Christel van Reekum

Arbiters Carambole/libre Driebanden
Volg ons online