Buffalo Boys voor het grote werk in Europa Cup

Gevecht om Coupe d'Europe in thuishaven FC Porto

09 juni 2017

PORTO - De Europese toer voor clubteams, met de regerend kampioen en een totaal van acht finalisten, wordt dit weekend afgesloten met de eindronde in de thuishaven van FC Porto. De biljartarena van de Academia de Bilhar, in het statige Estadio Do Dragao, verwelkomt van vrijdag 9 juni tot en met zondag 11 juni de beste Europese clubteams in het gevecht om de Coupe d'Europe. Veel mondiale topspelers, zoals Dani Sánchez, Torbjörn Blomdahl, Eddy Merckx, Murat Naci Coklu en Tayfun Tasdemir komen dit keer in teamverband in actie. Kozoom zendt alle wedstrijden live uit.

 

 

Het Haagse team van Buffalo.nl, voormalig Nederlands kampioen en geplaatst voor de eindronde, is klaar voor het grote werk in de Europacup en doet een gooi naar een podiumplaats in Porto. Het viertal bestaat uit Glenn Hofman, Jean van Erp, Jeffrey Jorissen en Herman van Daalen. De Nederlanders zijn ingedeeld in een sterke poule met het Turkse Gaziantepspor, de titelverdediger, BK Gröndal uit Denemarken en BC Deurne uit België.

Het team van Gaziantepspor verdedigt de titel, dit keer zonder Frédéric Caudron, die vorig jaar nog zo'n belangrijk aandeel had in de overwinning. De Belg versloeg in de finale Torbjörn Blomdahl met 40-13 in 13 beurten en legde de basis voor de winst op FC Porto. De Portugezen behoren opnieuw tot de kanshebbers met Dani Sánchez en Torbjörn Blomdahl als kopmannen. ,,Het is met zo veel sterke teams moeilijk om de Europacup te winnen'', beseft Sánchez. ,,We zijn met FC Porto vier keer tweede geweest en zes keer derde, maar hebben nog nooit gewonnen. Het hele team is in een goede vorm, ik hoop dat het eindelijk lukt om te winnen. Dat zou fantastisch zijn voor FC Porto.''

De Spaanse wereldkampioen ziet de vier Turken van Gaziantepspor (Tayfun Tasdemir, Murat Naci Coklu, Can Capak en Gökhan Salman) als de grote concurrent, maar wijst ook op de sterkte van het Franse CetSi Morangis met onder andere Eddy Merckx en Eddy Leppens en het Deens team met Dion Nelin en Tonny Carlsen. De Denen zijn met twee teams in de finale, want behalve Gröndal is ook BK Varde een gevaarlijke outsider. Het team haalde de finale met een algemeen gemiddelde boven de 1.600.

De biljartacademie is gevestigd in het beroemde Estadio do Dragão, het Mekka van het Portugese voetbal, gebouwd in 2003 met een capaciteit van 50.000 zitplaatsen.

 

 

De poule-indeling en de spelers:

Poule A:
- Gaziantepspor (Turkije): Tayfun Tasdemir - Murat Naci Coklu - Can Capak - Salman Gökhan
- BK Gröndal (Denemarken): Dion Nelin - Tonny Carlsen - Brian Knudsen - Lars Dunch
- Buffalo (Nederland): Glenn Hofman - Jean van Erp - Jeffrey Jorissen - Herman van Daalen
- BC Deurne (België): Jef Philipoom - Davy van Havere - Ludo Dielis - Jef Gijzels

Poule B:
- FC Porto (Portugal): Dani Sánchez - Torbjörn Blomdahl - Rui Costa - Joao Ferreira
- CETSI Morangis (Frankrijk): Eddy Merckx - Eddy Leppens - Richard Bitalis - Jean Reverchon
- Gunduz Spor (Turkije): Murat Celik - Tolgahan Kiraz - Mehmet Aksoy - Ayhan Semiz
- BK Varde (DK): Brian Hansen - Michael Nilsson - Thomas Andersen - Allan Schröder

Het programma:
Donderdag (8 juni):
Training van 16.30 tot 20.00 uur.

Vrijdag:
9.30: Openingsceremonie
10.00 uur: aanvang wedstrijden, laatste ronde om 20.00 uur.

Zaterdag:
9.00 uur: Wedstrijden.
Vanaf 13.00: laatste groepswedstrijden

Zondag:
10.00 en 12.00: Halve finales
16.30 Finale
20.00: Sluitingsceremonie.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Buffalo team ©Jan Rosmulder/De BiljartBallen; uitgelichte foto ©Ton Smilde (genomen bij Bekerfinale Driebanden)

Buffalo Driebanden Internationaal
Volg ons online