Buffalo league, 1 tegen 2: SIS-Ledermode

Hagenaars van SIS gaan met drie punten voorsprong op drie achtervolgers de 9e ronde van de Buffalo league in

24 november 2018

HOEVEN - Twee van de grote kanshebbers in de Buffalo league, de eredivisie driebanden, staan zondag tegenover elkaar op de negende dag van de competitie. Het Brabantse L&B Ledermode is gastheer voor het Haagse SIS Schoonmaak. De thuisclub mist jammer genoeg Eddy Merckx, die in de Lausanne Billard Masters actief is, maar Dave Christiani is een uitstekende vervanger en zeker niet kansloos tegen Glenn Hofman. Ook Prinsen (Jaspers), Bousema (Horn) en Dallinga (Caudron) missen vanwege Lausanne belangrijke troeven.

SIS Schoonmaak is na 8 ronden de leider met 15 punten voor L&B, HCR Prinsen en Bousema met 12 punten. Drie teams liggen op de loer om de koploper in het vizier te krijgen. Zondag is een dag waarop Ledermode de kopgroep in elkaar kan laten schuiven.

HCR Prinsen en Bousma trekken ook het Brabantse in. Bousema voor de wedstrijd in Zundert, waarin de broers Van Beers (Zundert) en Galla (Bousema) speerpunten zijn. Roland Forthomme speelt tegen Stefan Galla, Peter Ceulemans tegen Wesley de Jaeger. Bij Prinsen in de uitwedstrijd tegen 't Hartje is Leppens de kopman en spelen De Kleine, Pijl en Swertz op de andere posities. Bousema speelt met Stefan en Markus Galla, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik.

Jean Paul de Bruijn keerde vol zelfvertrouwen terug van de World Cup in Seoul en voert het team van Dallinga aan tegen Team Eekhoorn. Frans van Kuyk is de vaste kopman bij de campingboys.

A1 Biljarts speelt de thuiswedstrijd tegen 't Ivoor met Rudolph-Wilkowski op centercourt, Aardexpress tegen Burgmans Biljarts met de Duitse clash tussen Lindemann en Frings.

De wedstrijden (zondag vanaf 13.00 uur):

L&B Ledermode-SIS Schoonmaak
Christiani-Hofman
De Backer-Van Erp
Valentijn-Burgman
Tijssens-Jorissen

't Hartje Van Wanrooy-HCR Prinsen
Van de Ven-Leppens
Van Havere-De Kleine
Martens-Pijl
Broeders-Swertz

STZ Zundert-Bousema Lochem
Forthomme-S. Galla
Ceulemans-De Jaeger
B. van Beers-Van Schaik
R. van Beers-M. Galla

A1 Biljarts-'t Ivoor
Rudolph-Wilkowski
Van der Spoel-Van Peer
De Zwart-Roofthooft
Wienk-Berkelmans

Dallinga.com-Team Eekhoorn
De Bruijn-Van Kuyk
Van Acker-Ceulemans
Forton-Hermans
Dallinga-Miatton

Aardexpress-Burgmans Biljarts
Lindemann-Frings
De Laet-Janssen
Wijnen-Klompenhouwer
Van Venrooij-B. Ceulemans

Tekst: Frits Bakker

Foto Harrie van de Ven (Kozoom)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online