Buffalo league handhaaft de play-offs in eredivisie

Teamleiders vrijwel unaniem: alleen SIS Schoonmaak wil play-offs na reguliere competitie in eredivisie afschaffen

03 juli 2019

NIEUWEGEIN - De eredivisie driebanden, de Buffalo league, wordT ook in het komende seizoen beslist in de play-offs. De teamleiders waren in de vergadering die werd gehouden vrijwel unaniem. Alleen SIS Schoonmaak, de koploper na de reguliere competitie dit jaar, die daarnaast het kampioenschap kwijtraakte, stemde tegen de play-offs. Alle andere teams willen dat de afsluiting wordt gehandhaafd.

De voorstanders vinden dat de competitie tot het einde spannend blijft en dat er minder kans is op competitievervalsing. Als de kampioen al bekend is, kunnen teams beslissen om hun topspelers thuis te laten. De koploper na de reguliere competitie wordt niettemin beloond: de nummer één krijgt een direct ticket voor de finale. De nummers twee en drie spelen in een thuis- en uitwedstrijd voor de tweede finaleplaats. Ook de finale wordt weer gespeeld in een thuis- en uitwedstrijd.

Nog nader wordt gesproken over de regeling om de nummer één van de reguliere competitie toegang te geven tot de bekerfinale.

De zogeheten 12/6 regeling is ook uitvoerig besproken. Een speler die vanaf het begin van de competitie in een team staat, dient 12 wedstrijden mee te spelen om ook aan de play-offs mee te mogen doen. Een speler die tijdens de transferperiode wordt toegevoegd, dient 8 wedstrijden te hebben gespeeld.

De reglementen voor de play-offs  en de 10/8 regeling zijn voor de komende drie jaar vastgelegd.

De kledingeisen voor de Buffalo league worden voor het komende seizoen versoepeld. Het uitgangspunt is dat een team uniform en netjes gekleed is. Wel wordt toegestaan: een gilet met blouse, alleen een blouse of alleen een polo. De polo en de blouse dienen echter wel in de broek te worden gedragen. De broek hoeft niet per se zwart te zijn, maar moet wel een effen kleur hebben.

Alle spelers voor een team, mogen worden aangemeld. Spelers die mogelijk een schorsing tegemoet gaan vanwege hun PBA activiteiten, moeten met een sterretje inschrijven. Voor deze spelers mogen vervangers inschrijven, die ingezet worden indien de schorsingen definitief worden. Mochten er geen spelers worden geschorst, dan worden de twee extra aangemelde spelers verwijderd. De inschrijving gaat op 1 juli in en sluit op 1 augustus.

De teamleiders zijn voorstander om het aantal dubbele weekends niet te verhogen. Zowel in het eerste als in het tweede deel, zal in principe één dubbel weekend worden gepland.

Het thuisspelende team bepaalt de volgorde van spelen. Het bestuur heeft de teams erop gewezen dat de kleding van arbiters soms te wensen over laat. Er wordt door de sectie veel geïnvesteerd om het driebanden op Kozoom uit te zenden. Scheidsrechters bijvoorbeeld in jeans of met geruite blouse zijn niet wenselijk. In het reglement staat dat een arbiter in smoking moet aantreden. Het bestuur keurt een blouse met gilet of officieel clubkostuum ook goed.

Tekst: Frits Bakker

Foto kampioensteam L&B Ledermode

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online