Buffalo League heeft nog 3 koplopers na twee ronden

SIS Schoonmaak, Bousema Lochem en 't Hartje Oosterhout gaan aan kop in de de eredivisie driebanden, Frans van Kuyk en Johan Loncelle hoogvliegers in tweede ronde

15 september 2019

ZUNDERT - De prachtpartij van Roland Forthomme, zaterdag in de Duitse competitie met 40 caramboles in 7 beurten, ging nog altijd rond toen een dag later de Nederlandse eredivisie aan de tweede speeldag begon. De Belgische reus speelde een thuiswedstrijd met zijn team van Zundert tegen A1 Biljarts, zijn tegenstander was Michael Nilsson, de Zweed die weer eens in de Nederlandse competitie is te bewonderen. De wedstrijd kon nog twee kanten uit toen de twee kopmannen tegenover elkaar stonden en Forthomme was op basis van zijn getoonde vorm in Duitsland favoriet. Maar de ene dag was weer eens de andere niet op het biljart. Michael Nilsson had een sterke start, Forthomme had moeite om te volgen en uiteindelijk stond er een 40-35 op het scorebord in 26 beurten met de Zweed als winnaar. Het thuisteam stond met lege handen, A1 Biljarts haalde een onverwachte 6-2 overwinning, omdat ook Richard Bitalis (tegen Barry van Beers) en Addy Wienk (tegen Sam van Etten) als winnaar werden afgevlagd.

 

 

De Brabanders uit D'n Hoek haakten af bij de koplopers, die na de tweede ronde nog met drie over zijn. SIS Schoonmaak, Bousema Lochem en 't Hartje staan bovenaan met de maximale 4 matchpunten, gevolgd door Dallinga op één punt en vier teams met twee punten. SIS Schoonmaak vierde een verdiende thuiszege tegen 's Lands Welvaren (7-1), omdat alleen Eddy Merckx tegen Dirk Weeremans een remise moest toestaan (25 beurten). Raimond Burgman was de beste winnaar in 21 beurten tegen Ronny Brants.

Bousema Lochem haalde in eigen huis een benauwde 5-3 overwinning tegen 't Ivoor na een evenwichtige score bij de stop. Wesley de Jaeger was niet opgewassen tegen een sterk spelende Huub Wilkowski: 40-23. Frans van Schaik had niet echt een sterke start tegen Marc Roofthooft, stond halverwege tegen een 21-29 achterstand aan te kijken, maar produceerde toen series van 11, 7 en 1 en maakte de partij in de 24ste beurt uit. De twee kopmannen vermaakten het publiek met een 
hoogstaande partij. Johan Loncelle begon namens de thuisclub uitstekend, nam een 11-0 voorsprong, maar met series van elf en zes sloeg Dave Christiani hard terug. Daarna ontspon zich een prachtige partij driebanden. Het stond halverwege 21-19 voor Loncelle en die voorsprong bouwde de Belg in het tweede deel steeds verder uit. In stijl sloot hij zijn partij af in de zeventiende beurt met een serie van zeven. Christiani miste de nabeurt en bleef op 28 steken. Opvallend was, dat Loncelle slechts drie nullen liet noteren.

De beslissing over winst of remise voor de ploeg van Ronny Hazewinkel moest komen uit de partij tussen Sander Jonen en Jack van Peer. De twee spelers gaven elkaar in het eerste deel niets toe (20-18), daarna kreeg Jonen licht de overhand, zonder een echte doorbraak te kunnen forceren. Van Peer bleef goed vechten, kwam terug tot 32-29, maar met een serie van vijf in de 34e beurt liep Jonen weer iets uit. De spanning werd verder opgevoerd bij 38-38 in 38 beurten. Jonen maakte in de volgende beurt uit en in de nabeurt sleepte Van Peer nog een remise uit het vuur.

De Brabanders van 't Hartje voegden zich als nummer drie bij de ongeslagen koplopers door een overwinning op HCR Prinsen. Glenn Hofman (40-20 in 23), Frank Martens (40-29 in 29) en Harrie van de Ven (40-39 in 33) waren trefzeker tegen Anno de Kleine, Roy Zielemans en Raymund Swertz, waarbij de partij van Harrie van de Ven het thuispubliek tot de laatste caramboles op het puntje van de stoelen hield.

Dallinga.com is voorlopig de belangrijkste achtervolger van het drietal leiders dank zij de 6-2 overwinning in Sluiskil tegen Dekker Keukens. Beste winnaars waren Jean Paul de Bruijn en Peter De Backer, beide in 26 beurten tegen Ad Koorevaar (40-21) en Gerwin Valentijn (40-21). Henk Blauwblomme was de enige winnaar bij Dekker (40-22 in 30). Berry Dallinga verraste Paul Bruijstens met 40-32 in 39.

Team Eekhoorn herstelde zich van de zwakke start door een overwinning op het tweede team met 8-0. Frans van Kuyk was net als Johan Loncelle bij Bousema in 17 beurten aan de finish na een sterk begin met 32 in 9.

Buffalo League Driebanden
Volg ons online