Buffalo League krijgt andere kampioen

Regerend kampioen Buffalo.nl lijkt uitgeschakeld voor play-offs

05 maart 2017

LOCHEM/OOSTERHOUT – De snoeiharde eindsprint van Glenn Hofman (9 en 1), waarmee de Haagse kopman de Belg Eddy Leppens overtroefde, kon de korte pijn voor zijn team niet meer verzachten. Buffalo.nl, de regerend kampioen in de eredivisie, moest een gelijkspel toestaan aan Bousema Lochem. ,,We zijn uitgeschakeld voor de play-offs’’, stelde Glenn Hofman vast na zijn overwinning met 40-28 op Leppens. Dat is nog niet helemaal waar: de Hagenaars staan drie punten achter de nummer drie, maar met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn de kansen wel zo goed als verspeeld.

De Hagenaars, die in die resterende wedstrijden nog thuis spelen tegen Team Eekhoorn en uit naar TOVV/Royal Pro, hebben één jaar volop kunnen genieten van het hoogtepunt in de historie. De boegbeelden langs de kant, Cor Trampe en Ferry van der Veen, hebben de status optimaal uitgedragen, maar zagen met de vier spelers al vroeg in dat een prolongatie er niet in zin. De Buffalo’s maakten te veel misstappen en hadden ook geen beste start. Zondag, in Lochem, kwamen de verliespartijen op naam van Jean van Erp en Herman van Daalen. ,,We hadden moeten winnen’’, vond Hofman, maar waar hij die wetenschap vandaan haalt is niet duidelijk. Jean van Erp verloor met 40-25 in 21 van Stefan Galla en Herman van Daalen met 40-24 in 36 van Harrie van de Ven. Volgens het scorebord vrijwel kansloos dus.

Eureka Billard, de trotse koploper, kon zich een moeizame 4-4 veroorloven in de uitwedstrijd tegen Team Eekhoorn. De leider hoeft niets meer te vrezen in de komende weken. Het team speelt nog thuis tegen TOVV en op de laatste dag uit tegen Burgmans Biljarts. Eureka verdedigt zes punten op de nummer twee, Medisch Centrum Breda. De koploper is dus niet meer in te halen.

Medisch Centrum (27 punten), A1 Biljarts (26), HCR Prinsen (25), en Dallinga.com (24), zijn de belangrijkste kandidaten voor de posities twee en drie, die samen moeten uitmaken wie tegen Eureka speelt om het kampioenschap. Medisch Centrum speelt eerst uit tegen het al gedegradeerde TOVV 2 en op de laatste dag thuis tegen Dallinga.com. Dallinga moet over twee weken ook nog thuis tegen A1 Biljarts en kan de rol van scherprechter spelen. De Zeeuwen mogen zelf ook nog kansen koesteren na de 8-0 van vandaag tegen TOVV 2. HCR Prinsen speelt nog thuis tegen Burgmans en uit tegen A1 Biljarts.

Veel is er dus op de 20e speeldag niet veranderd: het was een dag van status quo met niet al te lastige wedstrijden voor de topteams.

Bij Eureka wonnen Raimond Burgman en John Tijssens van Kurt Ceulemans en Kenny Miatton, moest Dave Christiani buigen voor Frans van Kuyk (40-33 in 30) en vierde Jerry Hermans zijn 29e verjaardag met een zwaar bevochten winst op Adrie Demming (40-33 in 31).

Medisch Centrum was thuis baas over ’t Hartje/Van Wanrooy met Roland Forthomme (tegen Jef Philipoom) en Peter Ceulemans (tegen Ad Koorevaar) als beste winnaars in 23 en 26 beurten. Bij Dallinga was Frédéric Caudron uitblinker met winst op Kay de Zwart (40-17 in 19). HCR Prinsen won uit tegen TOVV/Royal Pro met een ook voortreffelijke Dick Jaspers: 40-30 in 16 tegen Martin Spoormans. Richard Bitalis en Raymund Swertz tekenden voor 2-2 bij de pauze, Jaspers en Jelle Pijl gaven Prinsen de volle winst.

A1 Biljarts won met een excellente Gerwin Valentijn op Marco Janssen (40-19 in 16) van Burgmans Biljarts (6-2) met ook Eddy Merckx en Martien van der Spoel als winnaars in 21 en 27 beurten. Valentijn ging met 13 uit de startblokken in de vierde beurt en finishte de partij met zes.

De spanning onderin woedt nog wel in volle hevigheid. TOVV 2 is gedegradeerd, Bousema Lochem (10 punten) en Burgmans Biljarts (12 punten) vechten het uit voor de tweede degradatieplaats.

Bousema speelt eerst uit tegen ’t Hartje/Van Wanrooy en thuis tegen TOVV 2. Burgmans krijgt het veel lastiger: het team start met een uitwedstrijd tegen HCR Prinsen en speelt op de laatste dag thuis tegen Eureka.
 

Tekst: Frits Bakker

Foto: Gerwin Valentijn

Buffalo Competitie Driebanden
Volg ons online