Buffalo League Recap Speelronde 17

30 januari 2017

Wat was het een spectaculair weekend in de Eredivisie Driebanden! Zomaar wat hoogtepunten:

  • Eureka Billard koploper na winst bij Dallinga
  • Vliegende start Christiani
  • Briljant spel Coklu
  • Forthomme vecht zich langs nummer één van de wereld Jaspers

Met andere woorden: het gevecht om de play-off plaatsen is in volle gang, zo blijkt uit het verslag door Frits Bakker op Kozoom.

Maar niet goed voor Dallinga, dat volgens PZC afhaakte bij de top drie.

Het ED zag dat Burgman Biljarts na een spektakelstuk met lege handen stond.

En Haagse Topsport kopte: Concurrentie helpt Buffalo terug in de race.

 

 

Als altijd ook twee verslagen van Jaap Gonning:

 

HCR Prinsen laat thuis onnodig punt liggen tegen MC Breda

De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen zijn er zondag niet in geslaagd om de winst in eigen huis te houden. Tegen de nummer twee van de ranglijst, Medisch Centrum Breda,  werd het uiteindelijk 4-4.

“Ontzettend jammer en was eigenlijk ook niet nodig geweest. Bij de stand 4-2 in ons voordeel stond ook Dick Jaspers op winst tegen Roland Forthomme. Na 27 beurten stond onze kopman nog mt 36-28 voor, maar met acht en tweemaal twee boog de Belg de partij om en won deze met 36-40”, aldus een toch wel teleurgestelde captain Dinand Prinsen na afloop.

Hij zag ook Jelle Pijl verliezen van Barry van Beers, die na een gelijkopgaande partij bij de stand 27-31 uitging met drie en zes caramboles na 24 beurten. Winst was er deze middag voor Anno de Kleine die geen kind had aan Raymon Groot. Met de regelmaat van de klok won hij zijn partij in 17 beurten met 40-7 met een moyenne van 2.352.

De partij tussen de beide landgenoten, Peter de Backer en Peter Ceulemans, ging na een moeizame start, 7-9 in acht beurten, toch  vrij eenvoudig maar wel overtuigend met 40-20 in 20 beurten, naar de tweede man van de Achterhoekse formatie. HCR Prinen speelde deze middag met team moyenne van 1,743.

 

Bousema/Lochem grijpt kans bij Burgmans Biljarts

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema hebben zichzelf zaterdagavond een prima dienst bewezen, door in Bergeijk met 2-6 te winnen van Burgmans Biljarts.

Na twee gespeelde partijen stond het 2-2 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Markus Galla speelde goed, maar had toch 39 beurten nodig om Johan Roijers te verslaan. Op de andere tafel kwam broer Stefan Galla net iets te kort om ook winnend van de tafel te gaan. In een spannende partij tegen Rik van Beers miste hij op 37-37, waarna Van Beers de partij in de dertigste beurt uitmaakte. In de na beurt kwam Galla echter niet verder dan één carambole.

In het tweede deel zag het publiek een uitstekend spelende Murat Naci Coklu tegen Christian Rudolph. Coklu had deze avond slechts tien beurten nodig om zijn Duitse opponent met 11-40 te verslaan. Op de andere tafel ontspon zich een mooi gevecht tussen Marco Janssen namens de thuisclub en Eddy Leppens. In deze hoogstaande partij, waarin Janssen een serie maakte van 11 caramboles in de tweede beurt, ging de partij op en neer met wisselende voorsprongen, maar het was Leppens die het beste eindschot had en na 16 beurten ging de winst met 35-40 naar de man uit België.

“We zij natuurlijk ontzettend blij met deze overwinning, want bij verlies of remise dan was het niet gemakkelijker geworden om ons te handhaven”, aldus captain Ronny Hazewinkel, die ook zag dat de directe concurrent voor de tweede degradatie plaats, ‘t Hartje Van Wanrooy, thuis tegen A1 Biljarts niet verder kwam dan 4-4, waardoor de achterstand nu drie punten is.

Buffalo Competitie Driebanden
Volg ons online