Dekker team heeft bliksemstart in eredivisie

De titelverdediger SIS Schoonmaak en het vernieuwde team van Dekker Keukens zijn de ongeslagen leiders in de DKM Tools league, de eredivisie driebanden, waar deze zondag de derde speelronde werd afgewerkt.

02 oktober 2022

LOCHEM - De vraag werd op de derde speeldag van de Nederlandse eredivisie voorgelegd aan Dave Christiani, na zijn mooie overwinning op Martin Horn. Kan het team van Dekker dit jaar meedoen om het kampioenschap? ,,Tsja'', zei de Nederlandse kopman van het vernieuwde, Brabantse team. ,,Ik geloof er best in als we met z'n vieren blijven spelen zoals we nu zijn gestart.'' Want het Dekker Keukens team staat na drie weken naast het ongenaakbare SIS Schoonmaak bovenaan met zes punten na overwinningen op Eekhoorn (6-2), Cues&Darts (6-2) en Bousema Lochem (5-3).

Dekker gaat lekker, maar kan nog gekker, zo klonk het binnen de eigen kringen na die derde winst. Dave Christiani rekende voor: ,,We hebben drie van de topteams van vorig jaar gehad en drie keer gewonnen. En volgende week krijgen we SIS Schoonmaak thuis, wie weet hoe het zich verder ontwikkelt.'' Dekker Keukens, om even het geheugen op te frissen, speelde vorig seizoen nog in Hoeven en is door de omstandigheden verhuisd naar Sprundel. Jeroen Hoogwerf is de teamcaptain. Twee oudgedienden, John Tijssen en Ad Koorevaar hebben het team verlaten, daarvoor zijn Dave Christiani en Barry van Beers in de plaats gekomen. Twee andere vaste waarden, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme zijn Dekker trouw gebleven.

Zondagmiddag ging Dekker, dat nu zelf in de Drie Zwaantjes speelt in Sprundel voor een groeiend thuispubliek en zelfs ook Tayfun Tasdemir op de spelerslijst heeft staan, op bezoek bij Bousema in Lochem, vorig jaar finalist in de kampioenswedstrijd tegen SIS Schoonmaak. Dave Christiani: ,,Drie van onze spelers hadden een fantastische start. Ik zelf, tegen Martin Horn, met 22 in 3 (6, 9 en 7 voor een score van 22-2), Gerwin Valentijn tegen Frans van Schaik met 21 in 7 en Henk Blauwblomme tegen Markus Galla met 21 in 8.'' Zeg dus maar gerust dat Dekker toen al voor de helft gewonnen was.

Dave Christiani had een kleine terugval, ging daarna door met scoren en miste na een laatste serie van 7 alleen zijn laatste punt, waar hij nog drie beurten over deed (40-27 in 20). Gerwin Valentijn kwam met 35-21 voor, Frans van Schaik kwam fantastisch terug, miste één matchbal, maar kon uiteindelijk nog met één gelijkmaken: 40-40 in 29. En Henk Blauwblomme, volgens kenners in de vorm van zijn leven, hield Markus Galla in het enerverende slot nog achter zich met 40-35 in 29. De enige verliezer in het team was Barry van Beers, die verloor van Stefan Galla (40-24 in 22). De Belg Johan Loncelle moest overigens op het laatste moment worden vervangen, omdat hij zaterdag zijn arm had gekneusd bij het dichtvallen van een kluisdeur!

De onberispelijke start van SIS Schoonmaak duurt nu drie weken en alleen Dekker kan de koploper dus voorlopig bijbenen. Bousema Lochem haakte af op deze derde dag door het verlies tegen Dekker. Behalve de opvallende winst van Dave Christiani kwamen andere verrassende scores van Jeffrey Jorissen, met winst tegen Robinson Morales (40-20 in 25), Omer Karakurt (winst tegen Glenn Hofman met 40-26 in 20), Raymund Swertz tegen Frits Broeders (40-16 in 18, voor Swertz net als op de eerste speeldag de beste partij van deze speelronde) en Ronny Lindemann tegen Peter Ceulemans (40-14 in 22).

SIS Schoonmaak en Dallinga hadden op deze derde speeldag voor eigen publiek walk-overs tegen woonwonder.com en Post Luchtkanalen. Beide teams wonnen met 8-0. Bij Dallinga in Sluiskil, waar niet één tegenstander de 30 punten haalde, waren Jean Paul de Bruijn en Peter De Backer de beste winnaars in 25 beurten. Voor SIS won Raymund Swertz in 18 beurten, Jean van Erp had slechts 21 beurten nodig. In één partij was sprake van enige spanning: Raimond Burgman won van Harrie van de Ven met 40-38 in 33.

Drie andere partijen eindigden in gelijke scores. Cues&Darts slaagde er niet in te winnen van J&F Auto's, ondanks de ruime winsten van Omer Karakurt tegen Glenn Hofman (40-26 in 20) en Huub Wilkowski tegen Therese Klompenhouwer (40-21 in 26 na 23-4 en 26-5). Jeffrey Jorissen tegen Robinson Morales (40-20 in 25) en Joey de Kok, die ver achterstond tegen Wesley de Jaeger, maar prachtig terugkwam (40-32 in 27).

Burgmans Biljarts hield ST Zundert op een verdiende 4-4 na de winst van Sam van Etten en Rik van Beers (40 in 25) voor de pauze, maar de gelijkmakers van Davy van Havere en Anno de Kleine na de stop. Team Eekhoorn speelde thuis gelijk tegen A1 Biljarts/DPC met een voortreffelijke Ronny Lindemann, die Peter Ceulemans na een korte nacht (terug met een nachtvlucht van de Kozoom Cup) op zijn zwakste plek kon treffen: 40-14 in 22. Frans van Kuyk en Jerry Hermans wonnen voor Eekhoorn, Richart Bitalis versloeg Kurt Ceulemans.

SIS Schoonmaak en Dekker/AP leiden na drie speeldagen met de maximale 6 matchpunten, Bousema en Dallinga staan met 4 matchpunten op een gedeelde derde positie.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dave Christiani (Ton Smilde)

 

Kozoom League Driebanden KNBB
Volg ons online