Dick en Jean Paul starten met zege op WK in Viersen

TeamNL heeft op het WK voor landenteams de eerste wedstrijd tegen Jordanië met gemak gewonnen. Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn wonnen hun wedstrijden tegen de zwakste tegenstander uit de groep. Morgen, vrijdag, speelt Nederland eerst tegen Spanje om 11.00 uur en daarna tegen Frankrijk om 20.00 uur. De wedstrijden zijn live volgen op het YouTube kanaal van Five&Six.

09 maart 2023

VIERSEN – Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn hebben met opvallend gemak de eerste ronde van het WK voor landenteams in Viersen afgesloten. De Nederlandse vlag mocht al even in top na de 4-0 winst tegen het zwakke Jordanië. Daar had vooraf ook niemand aan getwijfeld, want in de groep van Nederland is alleen Spanje de andere favoriet en Frankrijk een outsider.

Het Nederlands team versloeg de twee Jordaniërs met riante scores. Jaspers versloeg Mashhour Abi Tayeh met 40-16 in 17 beurten, onder meer door een serie van 12 in de 9e beurt die hem toen al op 31-9 bracht. Jean Paul de Bruijn had tegen Nasar Awward een iets langere aanloop, maar zijn tegenstander bakte er al helemaal niet veel van: 40-11 in 35 beurten. Voor Jaspers werd 2.352 genoteerd, voor De Bruijn 1.111.
Het Spaans/Franse duel bracht meer spanning in deze sessie. Dani Sánchez hield slechts een kleine marge op Mikael Devogelaere met 40-36 in 29, Ruben Legazpi had het nog iets lastiger op het einde tegen Jérôme Barbeillon: 40-38 in 28.

Nederland speelt morgen, vrijdag, de twee andere partijen in de groep van vier van wie de beste twee teams overgaan naar de kwartfinales. Nederland treft eerst Spanje om 11.00 uur en later op de dag, om 20.00 uur, de Franse ploeg.

 

 

Jean Paul de Bruijn speelde niet heel sterk, maar heeft alle vertrouwen. ,,Ik was misschien onbewust niet optimaal gefocust tegen een tegenstander van wie ik al snel het gevoel had dat ik zou winnen. Maar van onderschatting was geen sprake. Het was meer de onwennigheid met het nieuwe materiaal. Ik speelde wat goede, maar ook slechtere ballen, zodat het moyenne wat tegenviel. Dick had zich wel snel aangepast en had een sterke start.’’
Jean Paul de Bruijn speelt voor de 6e keer op het WK in Viersen, voor de derde keer met Jaspers. ,,Het beste voor mij was in 2005, toen ik met Dick in de finale van Zweden verloor.’’

 


 

Relevante links

Alle info & links WK Viersen:
https://www.knbb.nl/agenda/wk-driebanden-teams

Vooruitblik op het WK Viersen:
https://www.knbb.nl/nieuws/topduo-voor-nederland-naar-wk-landen-viersen

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Dick Jaspers ©Ton Smilde

 

Bruijn, Jean Paul de Driebanden Internationaal
Volg ons online