Dick Jaspers mee naar finaleronden in Survival

Nederlander plaatst zich na matige eerste dag in de herkansing voor de beste zestien in Survival Masters in Seoul.

01 maart 2019

SEOUL/INCHEON - Dick Jaspers heeft zich vrijdag in de herkansingen tijdens het toernooi om de 3C Survival Masters geplaatst voor de beste zestien van het toernooi. Daarin speelt hij morgen in de halve finales in een poule met Semih Sayginer, Eddy Merckx en Dong-Koong Kang. De wereldkampioen kon tevreden zijn over zijn optreden. ,,Ik was op de openingsdag een beetje ongelukkig'', vertelde hij. ,,Mijn tegenstanders speelden heel goed en dan kan het heel lastig zijn in dit systeem. Ik kreeg in de tweede helft maar vier beurten, daarin kon ik mijn achterstand niet meer goedmaken.''

Op de tweede dag bleef Jaspers zijn tegenstanders wel ruimschoots voor. Het hoogtepunt van de dag was de prachtige demarrage met 18 van Jae-Ho Cho, met een onnavolgbare bal (een zwiep en trekstoot met veel contra effect) in de eindfase van de partij. Drie poules van vier speelden voor vier plaatsen in de finaleronden. Jae-Ho Cho, Dinh Nai Ngo en Dick Jaspers waren de groepswinnaars, Marco Zanetti ging als nummer twee mee naar het finaleveld van zestien. De hoogste in score, serie en moyenne was Jae-Ho Cho met 104, 18 en 2.846.

Dick Jaspers en Dinh Nai Ngo waren de riante winnaars in de twee andere poules. Marco Zanetti, met 72 punten, bleef in een nek-aan-nekrace de twee andere runners-up voor, Jérémy Bury met 68 en HaengJik Kim met 62 punten. De spelers die het toernooi hebben verlaten zijn Sameh Sidhom, Quyet Chien Tran, Jérémy Bury, Torbjörn Blomdahl, Eddy Leppens, HaengJik Kim, Tayfun Tasdemir en Jung-Han Heo.

De moyennes van Jae-Ho Cho (2.846), Dick Jaspers (2.833), Marco Zanetti (2.230), Haeng-Jik Kim (2.250) en Tayfun Tasdemir (2.000) waren van hoog kaliber. Quyet Chien Tran (1.153), Torbjörn Blomdahl (1.312), Jérémy Bury (1.375) en vooral Eddy Leppens (0.500) stonden aan de onderkant van de scores.

De indeling van de halve finales:

Poule A: Dani Sánchez, Lütfi Cenet, Sung-Won Choi en Marco Zanetti
Poule B: Semih Sayginer, Eddy Merckx, Dong-Koong Kang en Dick Jaspers
Poule C: Murat Naci Coklu, Myung-Woo Cho, Hyung-Kon Kim en Dinh Nai Ngo
Poule D: Nguyen Quoc Nguyen, Frédéric Caudron, Nikos Polychronopoulos en Jae-Ho Cho.
De wedstrijden, in deze volgorde, zijn om 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur Koreaanse tijd.

Bakker, Frits Driebanden Internationaal
Volg ons online