Dick Jaspers op goudkoers in Korea

Nederlander plaatst zich voor finale in magistrale partij

11 november 2018

GURI - Dick Jaspers heeft in de vroege Nederlandse morgenuren (middag in Korea) na een grandioos optreden de finale gehaald van de Survival Masters in Guri. Met een daverende eindsprint (twee series van 13) overrompelde de Nederlander drie sterke concurrenten in de halve finales. Jaspers eindigde met 128 punten en 3.583 gemiddeld.

Na een stroeve start, was het herstel van Jaspers in het tweede partij van de wedstrijd, die twee keer 45 minuten duurt, wonderbaarlijk. Met zijn eerste serie van 13, drie beurten voor het einde, nam hij de leiding voor Semih Sayginer, Marco Zanetti en Murat Naci Coklu.
Toen de overwinning al binnen was, gaf Jaspers nog een demonstratie van zijn klasse in de laatste beurt met een tweede serie van 13. Jaspers maakte 34 caramboles in zijn laatste vijf beurten.

Semih Sayginer ging als tweede mee naar de finale met een straatlengte achterstand op Jaspers: 44 punten. Derde en vierde en dus uitgeschakeld werden Marco Zanetti en Murat Naci Coklu.
 

De andere halve finale gaat tussen vier Aziaten: Jae-Ho Cho, Chi Yeon Cho, Ding Nai Ngo en Quyet Chien Tran. Daarna is de finale om een hoofdprijs van 50.000 dollar. Die wedstrijd is live te volgen op Kozoom vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd.
Tekst: Frits Bakker
Foto Jaspers (Kozoom Studio).

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online