Dick wint ook in Seoul!

In twee dagen van 'lucky loser' naar winnaar van $50.000

12 mei 2019

Het lijkt hem niets uit te maken. Waar hij speelt, tegen wie hij ook speelt, hoe hoog of laag het prijzengeld is, hoe traditioneel of vernieuwend de structuur. Dick Jaspers wint overal!

Nog niet zo lang geleden was er gerede twijfel: zou Jaspers wel kunnen aanhaken bij de internationale top? Zou Nederlands beste biljarter wel in staat zijn weerstand te bieden tegen de voorspelde Aziatische hegemonie?

Het antwoord van Jaspers is ondubbelzinnig. Want hoewel de Aziaten inderdaad oprukken in zowel kwaliteit als kwantiteit, ze zijn simpelweg nog niet opgewassen tegen de man uit Sint Willebrord.

Het jaar 2018 was voor Jaspers in goud geschreven. Maar ook in 2019 gaat Jaspers vrolijk verder met winnen! Nog maar een week geleden werd hij Europees Kampioen, waardoor hij tegelijkertijd wereldkampioen, Europees kampioen én nummer 1 van de wereld was. Best bijzonder in een sport waarvan unaniem wordt gezegd dat de internationale top zoveel breder is geworden.

 

 

Dit weekend voegde Jaspers met het grootste gemak de titel 'Survival 3C Master' toe aan zijn palmares. Althans, 'met het grootste gemak' - Jaspers was als lucky loser door de voorronden in Seoul gekomen. Al had dit meer te maken met de bijzondere structuur van dit evenement waarbij niet twee spelers tegen elkaar spelen, maar vier, en waarbij in de anderhalf uur die de wedstrijd duurt niet altijd genoeg tijd is om een achterstand goed te maken.

Als gebruikelijk met het beste moyenne van alle acht halve finalisten (inderdaad, twee halve finales met ieder vier spelers) kwalificeerde Jaspers zich met gemak voor de finale, waar buiten Jaspers geen Europeaan meer over was. Hij moest het in deze finale opnemen tegen drie sterke Koreanen - maar sterker dan Dick waren ze allemaal (nog) niet.

Wederom een eerste prijs dus voor de Nederlander die na ruim dertig jaar driebanden op het allerhoogste niveau zit in de allerbeste fase van zijn carriere. Goed voor liefst $50.000 - als bewijs van het alsmaar stijgende prijzengeld in het mondiale driebanden.

 

Tekst: KNBB
Foto: Kozoom Studio

Azië Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online