DKM Tools league in teken van promotie/degradatie

De DKM Tools league, de eredivisie driebanden in Nederland, gaat naar de beslissende fase. De strijd om de bovenste plaatsen is in de 18e ronde in volle gang. Post Luchtkanalen is inmiddels zeker van degradatie. DKM Tools speelt in de eerste divisie zondag voor de titel en promotie naar de eredivisie.

22 april 2023

ROSMALEN – De DKM Tools league en de lagere klassen gaan de weken tegemoet, waarin de beslissingen vallen over play-offs, promotie of degradatie. De eredivisie, aangevoerd al het hele jaar door SIS Schoonmaak, heeft nog vele kanshebbers voor de plaatsen die strijden om de titel. De DKM league raakte al vroeg in de competitie het team van A1 Biljarts kwijtraakte en neemt ook afscheid van Post Luchtkanalen, het team van De Hazelaar met Rinus Persons als teamleider. Morgen, zondag, wordt de 18e ronde gespeeld en Post Luchtkanalen kan het volgende team op de ranglijst al niet meer inhalen.

SIS Schoonmaak voert de stand aan met 26 punten uit 16 wedstrijden en is alleen nog te achterhalen door Dekker Keukens en Cues&Darts. Daardoor is SIS inmiddels zeker van een plaats in de play-offs. Het team speelt in de 18e ronde een uitwedstrijd tegen Burgmans Biljarts (onder andere Leppens-Merckx als publiekstrekker), dat een hard gevecht moet leveren met J&F Auto’s om boven de grens van de 10e positie te blijven. Veel buitenlandse topspelers komen zondag in actie voor de 18e speelronde in de Nederlandse eredivisie, onder andere: Martin Horn, Ruben Legazpi, Robinson Morales, Eddy Leppens, Peter Ceulemans, Roland Forthomme, Birol Uymaz, Peter De Backer, Johan Loncelle en Ismaïl Yasin.

Dekker Keukens, de nummer 3, speelt zondag tegen Woonwonder, de nummer 5, Cues&Darts staat voor de uitwedstrijd tegen Team Eekhoorn. Dallinga en Bousema willen de aansluiting met de top behouden.

J&F Auto’s, het team dat Jeffrey Jorissen en Glenn Hofman kwijtraakt, moet in de komende ronden strijden om de tiende plaats te verlaten en daarmee promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen. Het Haagse team kon deze week ook goed nieuws aankondigen: Kay de Zwart (ex-A1) komt J&F Auto’s versterken met ingang van komend seizoen.

Het team van DKM Tools league kan vandaag, zaterdag, al kampioen worden in de eerste divisie en promoveren naar de hoogste divisie. De koploper komt onder andere in actie met Roland Uijtdewillegen, Jack Wijnen, en Eddy Willems. De Eekhoorn maakt zich op voor een mooie kampioensmiddag tegen het team van De Distel. In de andere divisie staat Aartsbouw drie plunten los met nog vier wedstrijden te spelen.

De opstellingen in de DKM Tools league voor de 18e ronde:

DKM Tools, 18e speelronde

Dekker Keukens-Woonwonder/’t Hartje

Christiani-Yasin

B. van Beers-Frings

Valentijn-Spoormans

Blauwblomme-Stischinsky

Dallinga.com-Bousema/JBScues.nl

De Bruijn-Horn

De Backer-Loncelle

Van Acker-S. Galla

Dallinga-Van Schaik

J&F Auto/s/New Jorissen-Topbiljart Zundert

Jorissen-Forthomme

Hofman-Kivits

De Kok-Forton

Van Daalen-R. van Beers

Burgmans Biljarts-SIS Schoonmaak

Leppens-Merckx

De Kleine-Burgman

Janssen-Swertz

B. Ceulemans-Van der Spoel

Team Eekhoorn-Cues&Darts/xtreme

Uymaz-Legazpi

P. Ceulemans-Morales

K. Ceulemans-Van Peer

Hermans-Wilkowski

Tekst: Frits Bakker.

Foto: DKM affiche

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online