Driebanden luidt in Antalya nieuw tijdperk in

UMB-president Farouk Barki: ,,Komende twee jaar heel belangrijk voor onze sport.'' Vandaag om 15.00 uur Nederlandse tijd Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn in actie

27 april 2018

ANTALYA - De nummer één van de wereld opent straks het bal tegen de enige Amerikaan in de World Cup van Antalya. De arena maakt zich op voor de openingsceremonie, de eerste ronde gaat van acquit om 12.00 uur Turkse tijd (11.00 uur in Europa). De affiche is veelbelovend, niet alleen met een Turkse en een Koreaanse clash (Coklu-Capak, Kang-Kim), maar in de laatste ronde van de dag ook met een botsing tussen twee grootheden: Sung-Won Choi en Semih Sayginer. UMB-voorzitter Farouk Barki sprak deze morgen tijdens de openingsceremonie kort over de nieuwe toekomst van het driebanden. ,,De komende twee jaar zijn heel belangrijk voor onze sport. Ik hoop op de steun van de spelers, de organisaties en onze partner Kozoom.''

De aanloop van Jae-Ho Cho, de Aziatische kampioen, was indrukwekkend op de laatste dag van de kwalificaties. De andere Koreanen zijn klaar voor een nieuwe krachtmeting met de Europese top. Nikos Polychronopoulos verschijnt op het toneel na de exodus van de Grieken in de voorronden. De Turk Muammer Rahmet, overlever van de voorronden, is de grote onbekende op het mondiale podium. Zijn vuurdoop in het hoofdtoernooi krijgt hij tegen een gelouterde kampioen, Dani Sánchez.

De Turken zijn met 8 in het finaleveld, de Koreanen met 7, de Vietnamezen met 4, de Belgen met 3, de Nederlanders en Spanjaarden met 2, Duitsland, Italië, Griekenland, Frankrijk, Egypte en Amerika met één vertegenwoordiger.

De grote afwezige is Torbjörn Blomdahl vanwege een recente operatie. De kleine Myung Woo Cho speelt een toernooi in eigen land en ontbreekt in de World Cup.

 

 

Het programma voor vandaag, vrijdag (alle wedstrijden live op kozoom.com)

12.00 uur Turkse tijd

Caudron-Patino
Heo-Horn
Ngo-Tasdemir
Leppens-Sidhom

14.00:
Bury-Tran
Sánchez-Rahmet
Polychronopoulos-Duong
Zanetti-Bulut

16.00:
Jaspers-Cenet
Nguyen-HK Kim
HJ Kim-Yüksel
Cho-De Bruijn

18.00:
Coklu-Capak
Kang-JG Kim
Choi-Sayginer
Merckx-Palazón.

Tekst: Frits Bakker

Foto alle finalisten: Kozoom

Bruijn, Jean Paul de Jaspers, Dick
Volg ons online