Driebanden met de Toppers

Spelers van Sociëteit de Harmonie in Groningen meten op nieuwe tafels krachten met driebanden toppers Jean van Erp en Jeffrey Jorissen.

Een verslag door Ruud Boelens, met foto’s Betsy Gerritsen

04 december 2023

 

Het is één van de leukste dingen voor biljarters van een club: de gelegenheid om krachten te kunnen meten met onze nationale toppers. Bij Sociëteit de Harmonie in Groningen gebeurde onlangs precies dit.

Een verslag door Ruud Boelens, met foto’s Betsy Gerritsen

 

GRONINGEN - Als dank voor het mogen leveren van vier Eureka-tafels bood directeur Harry Mathijssen Sociëteit de Harmonie een middag driebanden door en met Jean van Erp en Jeffrey Jorissen aan. Beide behoren tot de absolute top van de Nederlandse driebanders. De invulling was een combinatie van de mogelijkheid voor sociëteitsspelers die driebanden om tegen beide mannen te spelen (op die nieuwe tafels) en een wedstrijd van J&J tegen de kopmannen van het 3e divisieteam, Koeno en Ruud.

Op de Eureka-tafels kwamen Piet Thoma en Hans Dijkstra het verst: zij hadden 12 caramboles toen J of J de te maken 15 punten had. In een shoot-out won vervolgens Piet Thoma. Op de matchtafels was te zien hoe goed en mooi J&J kunnen spelen. K&R hadden in de 3 sets van 15 die er gespeeld werden geen kans.

Veel belangrijker dan de uitslagen was dat het heel gezellig was, onder andere door de vele toeschouwers. En natuurlijk dank aan de biljartcommissie voor de organisatie.

 

 

Website Sociëteit de Harmonie
Facebook-pagina Sociëteit de Harmonie

 

Tekst: Ruud Boelens
Foto’s: Betsy Gerritsen

Driebanden Initiatieven
Volg ons online