Dringen bovenaan voor winterstop DKM Tools League

De Eredivisie Driebanden, de DKM Tools League, heeft nog twee speelronden te gaan voor de winterstop. SIS Schoonmaak en Cues&Darts, twee kanshebbers voor de topposities, spelen zondag tegen elkaar. De teamcaptains van het Cues&Darts team maken duidelijk dat alles is gericht op een strategie die aan het eind succes moet opleveren in de play-offs.

25 november 2022

TILBURG/ZUNDERT - De eredivisie driebanden is op twee wedstrijden van de winterstop en verdeelt in de komende twee weken de posities bovenaan. SIS Schoonmaak heeft 16 punten uit 9 wedstrijden en een voorsprong van drie punten op Woonwonder en Cues&Darts. Dat is vrijwel zeker goed voor de titel van winterkampioen voor SIS Schoonmaak. De koploper krijgt nog wel twee moeilijke tegenstanders: zondag (27 november) uit tegen Cues&Darts, een week later ook op zondag een thuiswedstrijd tegen Bousema/JBScues. Ook Dekker Keukens doet met 12 punten een gooi naar een top-drie positie. De lange middenmoot wordt aangevoerd door Stichting Topbiljart Zundert voor Bousema en Dallinga.

 

 

SIS Schoonmaak wil zich met Eddy Merckx en zonder Dick Jaspers handhaven op de koppositie in de competitie. Cues&Darts heeft een andere strategie. Huub Wilkowski: ,,Wij hebben een plan gemaakt, waar iedereen het mee eens is, dat we aan het eind van de competitie bij de eerste vier staan en dat de beste spelers daar speelgerechtigd zijn. Dus dat we die play-offs kunnen spelen met Ruben Legazpi, Robinson Morales en Pierre Soumagne.’’

De teambazen, met captain Monique Wilkowski, hanteert de tactiek dat er in de competitie niets te halen is (alleen bij eerste 4 komen is belangrijk). ,,Het moet in de play-offs gebeuren.’’ Is dat de reden dat Cues&Darts zondag tegen SIS speelt zonder Legazpi en Morales? ,,Het is geen bewuste keuze, omdat het zo uitkwam met de Duitse en Spaanse competitie. Maar volgende week tegen Dallinga spelen we wel met Legazpi en Morales. Dus de strategie is: wij focussen ons op het einddoel.’’

SIS Schoonmaak speelt in de topper met Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman en Martien van der Spoel en laat de meest scorende speler tot nu toe, Raymund Swertz, aan de kant. Cues&Darts speelt met Pierre Soumagne, Jack van Peer, Huub Wilkowski en Wesley de Jaeger.

Woonwonder.com, de gedeelde nummer twee, speelt de uitwedstrijd tegen Zundert met Carlos Crespo als kopman, Erwin Kivits, Harrie van de Ven en Frank Martens. Team Eekhoorn en Dallinga treffen elkaar in Oosterhout (met Peter Ceulemans-Jean Paul de Bruijn en Frans van Kuyk-Peter De Backer). Dekker Keukens reist naar A1 Biljarts (met onder andere Javier Palazon-Dave Christiani) en Bousema speelt de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts (Johan Loncelle-Eddy Leppens).

Voorlopig is Eddy Merckx van de spelers met meer dan 5 wedstrijden met 2.030 gemiddeld uit 7 de hoogste in moyenne voor Dave Christiani (1.700 uit 9), Ruben Legazpi (1.610 uit 5), Roland Forthomme (1.619 uit 7), Jean van Erp (1.576 uit 6), Glenn Hofman (1.552 uit 7), Frans van Kuyk (1.530 uit 8), Jeffrey Jorissen (1.494 uit 7(Raymund Swertz (1.487 uit 9), Peter De Backer (1.483 uit 9), Martin Horn (1.462 uit 5), Pierre Soumagne (1.454 uit 8) en Jean Paul de Bruijn (1.427 uit 8).

Raymund Swertz en Ismail Yasin haalden in partij overwinningen een 100 procent score: Swertz won 9 van zijn 9 partijen, Yasin 5 van de 5 partijen. Andere spelers die hoog scoorden zijn Jean van Erp, Frank Martens, Eddy Merckx, Huub Wilkowski, Stefan Galla, Jeffrey Jorissen en Thorsten Frings.

Tiende speelronde, zondag 27 november, de wedstrijden en de opstellingen:

Cues&Darts-SIS Schoonmaak

Pierre Soumagne-Eddy Merckx
Jack van Peer-Jean van Erp
Huub Wilkowski-Raimond Burgman
Wesley de Jaeger-Martien van der Spoel

Bousema/JBS Cues-Burgmans Biljarts

Johan Loncelle-Eddy Leppens
Stefan Galla-Anno de Kleine
Frans van Schaik-Marco Janssen
Stefan Lenting-Johan Roijers

Team Eekhoorn-Dallinga.com

Peter Ceulemans-Jean Paul de Bruijn
Frans van Kuyk-Peter De Backer
Kurt Ceulemans-Berry Dallinga
Jerry Hermans-Koen Saver

A1 Biljarts DPC-Dekker-APS Sprundel

Javier Palazon-Dave Christiani
Jelle Pijl-Barry van Beers
Richard Bitalis-Gerwin Valentijn
Kay de Zwart-Henk Blauwblomme

Post Luchtkanalen-J&F Auto’s/Jorissen

Leslie van Neyen -Jeffrey Jorissen
Marc Celen-Glenn Hofman
Erwin Hens-Therese Klompenhouwer
Wilco van Wijk-Joey de Kok

STZ Zundert-Woonwonder.com

Roland Forthomme-Carlos Crespo
Francis Forton-Erwin Kivits
Sam van Etten-Harrie van de Ven
Rik van Beers-Frank Martens

Tekst: Frits Bakker
Foto Cues&Darts team (Ton Smilde)

Kozoom League Driebanden
Volg ons online