Dubbele zege Eekhoorn team in DKM league

Verschuivingen geven DKM Tools league een vertekend beeld: SIS Schoonmaak blijft riant koploper zonder spelen, Eekhoorn klimt naar bovenste helft van de ranglijst

21 november 2021

OOSTERHOUT – Met een dubbel succes (2 keer 5-3 winst) heeft het team van Eekhoorn zich in de bovenste helft van de DKM Tools league gespeeld. Het vier-punten weekend van de Oosterhoutse campingmannen stond centraal in de speelronde waarin twee wedstrijden werden opgeschoven door Corona gevallen en andere absenties. J&F Auto’s en Eekhoorn speelden twee wedstrijden, SIS Schoonmaak, Bousema Lochem, Aartsbouw en ’t Hartje van Oosterhout kwamen niet in actie.

De ranglijst in de eredivisie is wat ontwricht door de uitgestelde wedstrijden. Team Eekhoorn heeft met 11 wedstrijden zelfs 3 keer meer gespeeld dan Bousema. SIS Schoonmaak blijft riant aan kop zonder te spelen. Cues & Darts volgt op 4 punten na de overwinning op Dallinga.com. De Zeeuwen uit Sluiskil zakken naar de negende plaats, lager dan de vroegere kampioensformatie in jaren heeft gestaan.

Frans van Kuyk en Jerry Hermans waren driepunters voor Eekhoorn. Peter Ceulemans, terug van een weekje ziek geweest, speelde de beste wedstrijd van de speelronde met winst tegen Gerwin Valentijn: 40-22 in 19 beurten. Jelle Pijl speelde voor A1 DPC ook zo’n knappe partij tegen Herman van Daalen: 40-29 in 19. Daarmee was Pijl evenwel de enige winnaar van zijn team tegen J&F Auto’s. De Hagenaars, die een dag eerder van Eekhoorn verloren, namen revanche met 6-2 winst tegen A1. Jeffrey Jorissen  won in die wedstrijd van Dave Christiani met 40-25 in 23.

Voor Cues & Darts wonnen Pierre Soumagne van Jean Paul de Bruijn (40-23 in 25) in de wedstrijd tegen Dallinga en Huub Wilkowski van Berry Dallinga met 40-31 in 27, Jack van Peer en Peter De Backer speelden gelijk in 25 beurten, uiteindelijk was dat goed voor de 5-3 winst van Cues & Darts. Jack van Peer had een belangrijk aandeel in het succes met vijf in de gelijkmaker tegen De Backer.

SRZ Zundert miste Roland Forthomme door zijn invalbeurt in Lausanne, maar kwam met 6-2 winst terug van de uitbeurt bij DKM Tools. Thorsten Frings speelde de kopman en versloeg Jack Wijnen met 40-18 in 23. Sam van Etten won van Eddy Willems.

Tekst: Frits Bakker

Foto Jelle Pijl (Ton Smilde)

 

 

 

 

 

 

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online