Dubbele zege in Kozoom League voor Eekhoorn en SIS Schoonmaak

Het dubbele weekend in de Kozoom League, de Eredivisie Driebanden, werd gekenmerkt door verrassende scores. Twee van de drie koplopers, Team Eekhoorn en SIS Schoonmaak, bleven met twee overwinningen aan kop. Team Eekhoorn wees zelf Zundert terug naar de derde plaats op de ranglijst. De verslagen van de tweede dag, de 7e speelronde.

05 november 2023

ZUNDERT/UDEN – Twee van de drie leiders in de eredivisie, de Kozoom league, kwamen met de maximale score van vier matchpunten uit het dubbele weekend. Het koptrio werd  op de tweede dag van de dubbel gereduceerd tot twee leiders. De topper tussen Team Eekhoorn en Zundert, gespeeld in Den Hoek in Zundert, leverde een kostbare winst op voor het Oosterhoutse campingteam (2-6), dat nu na 7 speelronden aan kop gaat met SIS Schoonmaak: beide teams 12 matchpunten. De Griek Nikos Polychronopoulos en Frans van Kuyk waren sterke winnaars in 18 beurten, Peter Ceulemans haalde de andere winstpunten binnen. SIS Schoonmaak kon in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Burgmans Biljarts dankzij Raimond Burgman ontsnappen aan puntverlies. De Nederlander versloeg Bart Ceulemans, die een aardige voorsprong had, maar in de eindsprint werd verslagen. Daardoor handhaafde SIS Schoonmaak zich op de koppositie die het team deelt met Team Eekhoorn.

 

 

De rest van de teams schuift op de ranglijst dichter in elkaar. Cues&Darts moest een 4-4 toestaan tegen Dekker Sprundel, Bousema deed dat tegen Team Nachtwacht, J&F Auto’s verloor van DKM Tools met 5-3 en Burgmans tegen SIS met 6-2. Dallinga klimt weer iets verder uit de gevarenzone door een 8-0 thuisoverwinning tegen Aartsbouw.

Naar de topper tussen Nikos Polychronopoulos tegen Sergio Jimenez werd uitgekeken in de topper in Zundert. De Spanjaard, die zaterdag nog competitie speelde in eigen land, bleek echter niet fit genoeg om de excellerende Griek te weerstaan. Polychronopoulos won met 40-17 in 18 beurten. Frans van Kuyk had ook maar 18 beurten nodig tegen Francis Forton (40-23) en toen moest alleen Peter Ceulemans nog winnen van Thorsten Frings. Dat gebeurde met een ruime score: 40-28 in 29. Kurt Ceulemans, op de positie waar Jerry Hermans een vrije dag had, verloor op één carambole van Rik van Beers in een matige partij in 41 beurten.

De ultieme winst van Raimond Burgman, tegen Bart Ceulemans, was nodig voor SIS omdat Raymund Swertz ondanks een serie van 12 één carambole tekort kwam tegen Marco Janssen (40-39 in 28). Burgman finishte met 7 tegen Ceulemans bij een achterstand van 37-33. Jean van Erp (tegen De Kleine met 40-23 in 22) en Martien van der Spoel (tegen Roijers met 40-33 in 28) hadden SIS voor de pauze een 4-0 voorsprong gegeven.

Bij Dekker/AP tegen Cues&Darts moest de Nederlandse clash tussen Dave Christiani en Glenn Hofman beslissen over de eindstand. De Haagse kopman van Cues&Darts kon na een sterke partij op zaterdag niet zo imponeren tegen Christiani, die de wedstrijd vlekkeloos uitspeelde met 40-33 in 22. Jef Philipoom en Pierre Soumagne waren met klein verschil de twee buitenlandse winnaars voor Cues&Darts. Philipoom in 20 tegen Barry van Beers (40-37), Soumagne in 30 tegen Valentijn (48-38). Blauwblomme versloeg Wilkowski met 40-k29 in 34.

Bij Bousema kreeg Jeffrey Jorissen, kort voor zijn vertrek naar Korea, zijn tweede verliespartij van dit weekend: zaterdag tegen Merckx, zondag tegen Karakurt met 40-31 in 23. Loncelle en Salman waren winnaars voor Bousema in 32 en 29 beurten. DKM Tools kreeg een nieuwe impuls door de overwinning tegen J&F Auto’s. In de thuiswedstrijd werd het 5-3 voor DKM Tools. Uymaz won van Gökmen (40-28 in 20), Uijtdewillegen van Klompenhouwer (40-29 in 44), Jack Wijnen haalde Herman van Daalen in de slotfase nog in (40-40). Kay de Zwart was een prima winnaar voor de Hagenaars met 40-20 in 23 tegen Davy van Havere.

In het stormachtige Zeeuwse land was Dallinga superieur tegen Aartsbouw met een 8-0 overwinning. Jean Paul de Bruijn toonde zich een ware kopman met winst tegen Ronny Brants, die zaterdag nog schitterde tegen Polychronopoulos. De Bruijn won nu met 40-18 in 20. Van Acker, De Backer en Berry Dallinga wonnen in 25, 27 en 34 beurten van Vandendriessche, Persyn en Broeders. Het was de tweede opeenvolgende thuisoverwinning voor Dallinga, dat na een zeer matige start van de competitie de weg omhoog heeft gevonden.

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Raimond Burgman (goed voor winst SIS), foto Ton Smilde

 

Burgman, Raimond Driebanden Kozoom
Volg ons online