Europese clash: team Jaspers wint van team Terry

Met een minimaal verschil heeft het Europese A team deze zondagmorgen de halve finale gewonnen van het Europese B team. De score bleef in de reguliere wedstrijd in evenwicht (4-4 in partijen), maar Europa B won op duizendsten van punten. Het team van DickJaspers won uiteindelijk dus van het team met Therese Klompenhouwer. Beide Nederlanders wonnen hun partijen: Jaspers van Martin Horn, Klompenhouwer van Charlotte Sörensen. De finale tussen Europa B en de winnaar van Azië A tegen Azië B is om 16.00 uur West Europese tijd, te zien op YouTube van WCBS.

23 juli 2023

ANKARA – Het Europees B team met Dick Jaspers en Charlotte Sörensen heeft zich geplaatst voor de finale van het WCBS kampioenschap en speelt in de late middag tegen de winnaar van Azië A tegen Azië B. De Europese clash was tot het eind toe razend spannend, want uiteindelijk eindigde de wedstrijd na 8 partijen in de verschillende disciplines in 4-4. Europa B werd tot winnaar uitgeroepen op percentage: met een minimaal verschil.
Therese Klompenhouwer, die zelf won van Charlotte Sörensen, maar uiteindelijk dus verloor met Europa B, zei direct na afloop: ,,Het gaat hooguit om duizendsten van punten, voor zo ver nu bekend om 1 frame, of 2 caramboles. Heel jammer voor ons team.’’
De beslissing viel in de laatste heyball partij tussen Kelly Fisher uit Engeland en Ana Gradisnik uit Slovenië. En hoewel Fisher won voor Europa A, bleek dat niet voldoende voor de eindwinst.
Dick Jaspers won voor Europa B zijn partij tegen Martin Horn met 40-32 in 21 en deelde mee in het succes voor zijn team. Ook Liam Davies, de jonge snookerspeler, won: hij versloeg Brendan O’Donoghue met 3-0 in racks. De Belgische Wendy Jans, die in het team van Therese het snooker bij de dames speelt, won haar wedstrijd van Ewa Pawinska. Het pool bleef ook in evenwicht met overwinningen van Konrad Juszczyszyn voor Europa B tegen Mario H en voor Kristina Ziafeva voor Europa A tegen Sara Rocha.
De finale is om 17.00 uur, 16.00 uur in West Europa.
Tekst Frits Bakker.
Foto Dick Jaspers-Martin Horn (Touch Magazine)
 
Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online