Finalerace SIS-Zundert live op Kozoom

SIS Schoonmaak, de regerend kampioen, en STZ Zundert spelen vrijdag 16 en zaterdag 17 juni de tweekamp om het Nederlands kampioenschap voor teams. De twee wedstrijden, in Zundert en in Uden, worden live uitgezonden op Kozoomtv

16 juni 2023

ZUNDERT/UDEN – De Nederlandse titelrace voor teams gaat vandaag (vrijdag 16 juni) en morgen (zaterdag 17 juni) naar de ontknoping. SIS Schoonmaak, de regerend kampioen die de hele competitie de ranglijst heeft aangevoerd, speelt een dubbele ontmoeting tegen STZ Zundert, dat uit de play-offs is gekomen als tegenstander van SIS. Vanavond, vrijdag, is STZ Zundert vanaf 19.00 uur gastheer in Den Hoek in Zundert, een dag later is de return in SIS Experience Centre in Uden, zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur en eventueel zelfs nog een beslissende wedstrijd in de avonduren. De wedstrijden worden dankzij Kozoom, Carl Verhoeven, de KNBB en Gerard ten Lohuis rechtstreeks uitgezonden op Kozoomtv.

Voor de twee teams, SIS Schoonmaak als de nummer 1 van de reguliere competitie (DKM Tools league) en STZ Zundert (de nummer 4) wordt het in deze twee dagen het uur van de waarheid. SIS Schoonmaak is de onbetwiste kanshebber, Zundert het team in vorm, dat na de beslissende wedstrijden tegen Cues&Darts en Dekker Keukens de laatste uitdager van de kampioen is geworden.

Die status verdiende Zundert vooral door Roland Forthomme, die zijn topvorm haalde in de laatste wedstrijden, maar ook dankzij Thorsten Frings, Francis Forton, Sam van Etten en Rik van Beers. Het Brabantse team verraste met die optredens in de play-offs en heeft vertrouwen opgedaan voor de tweekamp tegen SIS Schoonmaak. De Belg Francis Forton zal er overigens in beide wedstrijden niet bij kunnen zijn vanwege verplichtingen in Frankrijk.

De finale staat onder meer in het teken van de Belgische clash tussen Eddy Merckx (SIS) en Roland Forthomme (Zundert), die beide keren op centercourt wordt gespeeld. De twee spelers kennen elkaar door en door en zijn absolute killers als het om de teamcompetitie gaat.

Eddy Merckx keek in de uren voor de eerste wedstrijd alvast vooruit en stelde vast: ,,Wij willen natuurlijk heel graag de titel binnenhalen. Het zou voor mij de tweede keer zijn met SIS Schoonmaak in Uden na de twee bekers die we ook hebben gewonnen. Ik weet hoe Carl Verhoeven gespitst is op deze dubbel. Hij verdient het ook, maar dat geldt ook voor ons als spelers. We gaan alles geven om de kroon op het seizoen te zetten.’’

De landsfinale ziet er anders uit dan in voorgaande jaren. Het team dat als eerste vier matchpunten haalt is de kampioen. Dat wil dus zeggen dat een overwinning en een gelijkspel niet volstaan. Dus stel: Zundert wint vrijdagavond de eerste wedstrijd en speelt de tweede in Uden gelijk, dan heeft Zundert drie matchpunten en volgt er een derde wedstrijd. Datzelfde geldt voor winst van SIS en een gelijkspel. De derde, beslissende wedstrijd wordt dan zaterdagavond vanaf 18.00 uur gespeeld bij SIS Schoonmaak.

De wedstrijden van vanavond in Zundert zijn:

Rik van Beers-Raymund Swertz

Sam van Etten-Raimond Burgman

Thorsten Frings-Jean van Erp

Roland Forthomme-Eddy Merckx

 Zaterdagmiddag in Uden:

Eddy Merckx-Roland Forthomme

Jean van Erp-Thorsten Frings

Raimond Burgman-Sam van Etten

Martien van der Spoel-Rik van Beers.

Bij een eventuele beslissing op zaterdagavond zijn de line-ups nog niet bekend.

Alles live op Kozoomtv.

Tekst: Frits Bakker.

Foto SIS is de titelverdediger (Ton Smilde)

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online