Glenn Hofman maakt stappen naar wereldtop

Hij is al jaren een grote belofte in Nederland, één van de kandidaten om op termijn de plek van Dick Jaspers als Nederlands beste te kunnen overnemen: Glenn Hofman.

Jarenlang ging Glenns progressie geleidelijk, met kleine stapjes vooruit. De afgelopen maanden juist zeer snel, en met zijn ongeslagen EK voor Landenteams als voorlopig hoogtepunt.

18 april 2024

Zijn het zijn jaren bij de PBA, die hem extra internationale ervaring hebben gegeven? Die hem nog wedstrijdharder hebben gemaakt dan hij al was? Is het wat mensen zo vaak zeggen: driebanden is een ervaringsvak, met de juiste training, inzet en mentaliteit maak je ieder jaar stappen vooruit?

Wat het ook is, voor de volgers van het internationale driebanden is het onmiskenbaar: Glenn Hofman is bezig de wereldtop nu echt aan te vallen. Steeds vaker gaat zijn moyenne richting Dick Jaspers-achtige waarden, dus steeds frequenter richting of zelfs over de 2. Zijn positie op de wereldranglijst lijkt zijn ongekende progressie nog niet eens voldoende op waarde te schatten. Immers, omdat de laatste twee World Cups podiumplekken opleverden (in Sharm El Sheikh en in Bogotá, beide goed voor 36 punten) is de kans groot dat Glenn juist in de komende maanden hier nog flinke stappen vooruit gaat maken, omdat hij veel punten te winnen heeft en nauwelijks punten te verliezen. Hoe dichter een speler komt bij zich niet hoeven te plaatsen via het kwalificatietoernooi, des te beter – want deze kwalificaties zijn echt mijnenvelden.

 

 

In Nederland konden we onlangs genieten van Glenn bij de KNBB Jumbo Masters, waar hij overtuigend de finale wist te halen, live uitgezonden op RTL7. Sowieso begint Glenn steeds meer een household name te worden en weten media hem steeds beter te vinden. Wat te denken van deze recente, leuke uitzending van Studio Sport, opgenomen bij aanvang van de JBS KNBB Bekerfinale, waar Glenn mooi de internationale waarde van het driebanden liet zien, zeker ook in Azië. Om vervolgens met zijn team Cues & Darts ook ‘gewoon’ deze Bekerfinale te winnen!

 




 

En deze week was er dan het EK voor Landenteams in Ankara, waar Glenn namens TeamNL Nederland 2 richting het zilver speelde. Samen met Barry van Beers was het begin al direct sterk, werden de voorrondes knap afgerond, en volgden er een prima kwartfinale, een geweldige halve finale, en ten slotte een net iets teleurstellende finale. In al deze wedstrijden bleef Glenn Hofman ongeslagen, en dat tegen de beste internationale spelers.

 


 

Een geweldige prestatie, en een voortzetting van zijn uitstekende spel van de afgelopen maanden. Het maakt nieuwsgierig naar waar de top van Glenn Hofman ligt, en naar zijn vervolgstappen de komende maanden en jaren.

 

Meer weten over Glenn Hofman? Een overzicht van alle artikelen over Glenn op KNBB vindt u hier.  Een mooi artikel over zijn geluk buiten de tafels leest u hier.

 

Tekst: KNBB
Foto’s TeamNL: Turkse Biljart Federatie/CEB
Foto's JBS KNBB Bekerfinale & KNBB Jumbo Masters: Ton Smilde
Foto World Cup: CEB


 

Hofman, Glenn Lotto/Nederlandse Loterij TeamNL
Volg ons online