Glenn Hofman, wel podium, geen finale in Bogotá

Glenn Hofman is zondagavond in het zicht van de finish uitgeschakeld voor winst in de World Cup van Bogotá. In de halve finale verloor de Nederlander, die al twee World Cups zeer succesvol is, van de Vietnamese favoriet Quyet Chien Tran. Glenn Hofman staat wel als nummer 3 op het podium net als in de laatste World Cup van 2023 in Sharm El Sheikh. Robinson Morales verloor in de andere halve finale van Sameh Sidhom. De twee spelers van het Nederlandse team van Cues&Darts, Hofman en Morales, mogen wel terugkijken op een prachtig optreden in Colombia. De finale is om 00.00 uur Nederlandse tijd tussen Sidhom en Tran.

03 maart 2024

BOGOTÁ – Glenn Hofman is er niet in geslaagd als enige Europeaan de finale van de World Cup driebanden in Bogotá te halen. De Hagenaar had een matige start in zijn halve finale tegen de Vietnamees Quyet Chien Tran, die ver wegliep, maar in het tweede part ook min of meer stilviel. De marge was evenwel al te groot voor Hofman om nog terug te komen: hij verloor met 50-35 in 27 beurten.

De Spaanse Colombiaan Robinson Morales, die in Nederland voor hetzelfde team speelt als Hofman, werd in de andere halve finale uitgeschakeld door Sameh Sidhom uit Egypte: 50-34 in 31. In die partij had Sidhom de veel betere finish.

Quyet Chien Tran heeft van de twee finalisten twee keer een World Cup gewonnen. Sameh Sidhom gaat op voor zijn eerste World Cup winst. De finale is over een paar uur, rond middernacht Nederlandse tijd.

Van.de Nederlanders was Dick Jaspers al eerder uitgeschakeld door Sidhom.

Glenn Hofman haalde voor de tweede opeenvolgende keer het podium in een World Cup. Hij staat nu op de 45e plaats en zal zo’n 15 posities stijgen op de wereldranglijst.

 

 

Tekst Frits Bakker.
Foto Glenn Hofman (Ton Smilde).

 

Driebanden Hofman, Glenn World Cup
Volg ons online