GP Capelle: Een sfeerverslag

De GP Driebanden in Capelle was een feest van herkenning met liefst vijf wereldkampioenen, en als zo vaak Dick Jaspers die (met een moyenne boven de 2) toch weer de sterkste was.

24 september 2017

Eerder maakte Frits Bakker al dit wedstrijdverslag van de GP Capelle.

Onderstaand een korte sfeerimpressie van de GP Capelle door één van onze nieuwe regio-reporters, Ruud Gravendijk voor Regio Zuid-West.

Foto's zijn van Stefan Osnabrug.

 

 

Volop genieten, en Dick Jaspers superieur
 

Voor de pure biljartliefhebbers viel er afgelopen week weer veel te genieten bij het Grand Prix-driebandentoernooi in Capelle aan den IJssel.

Niet zo verwonderlijk, want de crème de la crème van de vaderlandse driebandensport gaf in het biljart- en snookercentrum in winkelcentrum De Terp acte de présence. We noemen slechts de namen van Dick Jaspers, Jean-Paul de Bruijn, Glenn Hofman, Dave Christiani, Raimond Burgman en Jean van Erp. Onder andere deze spelers zorgden voor spannende partijen én hoge series en moyennes. Smullen geblazen voor de kenners!

 

 

Het was topbiljarten in Capelle, met series van 10 of meer en gemiddelden boven de 2.000. Dick Jaspers, die al zo'n 25 jaar de scepter zwaait in de driebandenwereld, toonde zich ook deze keer de sterkste met een algemeen gemiddelde van 2.074.

Ongenaakbaar was hij in de knock-out fase. In de halve finale tegen Glenn Hofman maakte Jaspers de 40 verplichte caramboles vol in 15 beurten. Zijn tegenstander reikte tot 30 punten, dus 2.000 gemiddeld. Dave Christiani, die in de kwartfinales Jeffrey Jorissen in 14 beurten klopte met onder meer een serie van 11, verloor de halve eindstrijd verrassend van Martien van der Spoel (22-40). Outsider Van der Spoel kon het in de finale op zijn beurt niet bolwerken tegen wereldtopper Jaspers, die met 40-26 won in 17 beurten.

 

 

Intro-tekst: Rolf Slotboom
Sfeerimpressie: Ruud Gravendijk
Foto's: ©Stefan Osnabrug/KNBB

Driebanden Grand Prix Jaspers, Dick
Volg ons online