Haags dagje in de World Cup in Egypte

Drie spelers van het Haagse team van J&F Auto's en de Nederlandse Master Ludo Kools komen vandaag in actie in de World Cup in Sharm El Sheikh: de partijen, de tegenstanders en de tijden.

30 november 2021

SHARM EL SHEIKH – De wereldkampioene Therese Klompenhouwer heeft vanmorgen om 10.00 uur (Nederlandse tijd) het Haags dagje geopend in de World Cup in het verre en warme Sharm El Sheikh. Ze staat tegenover de Duitser Hakan Celik, een speler die twee jaar geleden tweede werd in het Duits kampioenschaop voor Martin Horn en Lukas Stamm. Therese speelt afhankelijk van winst of verlies in deze partij nog een keer om 14.00 of 17.00 uur voor de groepswinst. De tegenstander is dan de sterke, jonge Fransman Gwendal Maréchal. (De andere tijden zijn plaatselijk, dus één uur later dan in Nederland)
Van het Haagse eredivisieteam van J&F Auto’s komen nog twee spelers in actie op deze derde dag van de World Cup. Jeffrey Jorissen heeft zich langs de achterdeur (tweede reserve) geplaatst voor de derde dag en heeft een zware loting. Hij speelt eerst om 15.30 uur tegen de verliezer van de partij tussen de twee Turken Tolgahan Kiraz en Berkay Karakurt. Daarna om 18.30, in de laatste ronde, tegen de winnaar van die Turkse clash.
De derde Haagse speler is Barry van Beers, inmiddels net als Therese al een routinier in de World Cups. Barry speelt om 14.00 uur tegen de verliezer van de partij Novak-Al Ghababsteh en om 17.00 uur tegen de winnaar van die partij.
De Nederlandse Master Ludo Kools start vandaag ook in zijn eerste buitenlandse World Cup. De Brabander start tegen de Turk Cavusoglu, net als Therese vanaf 10.00 uur en daarna tegen de andere speler uit die poule, de Jordaniër Abu Tayeh, om 14.00 of 17.00 uur.
De andere bekende spelers die vandaag in actie komen zijn onder meer Ji Hun Ahn, Gökhan Salman, Lukas Stamm, Carlos Crespo, Peter De Backer, Jose Maria Mas, Ronny Lindemann, David Pennör, Gerhard Kostistanski, Ahmet Alp, Choong Bok Lee en Robinson Morales.
Drie bekende spelers, die in de komende dagen in het toernooi komen, arriveerden vanmorgen in Sharm El Sheikh. Dank voor de foto, Bert van Manen.
Nikos Polychronpoulos, Peter Ceulemans en Dick Jaspers bij het uitstappen van het vliegtuig.
Bert van Manen geeft live-commentaar op YouTube van Five&Six vanaf morgen, woensdag. Daar zijn ook alle wedstrijden live te zien.
Tekst: Frits Bakker.
Driebanden Jaspers, Dick Klompenhouwer, Therese
Volg ons online