Haagse tandem showt topvorm in inhaalronde

Glenn Hofman en Jeffrey Jorissen, de kopmannen van de Haagse formatie J&F Auto's, beleefden een topdag in de inhaalronde voor de eredivisie driebanden. Glenn Hofman versloeg Jef Philipoom met 40-9 in 12, Jeffrey Jorissen won van Ruben Legazpi met 40-18 in 17, twee wereldpartijen in de Haagse arena. Anno de Kleine was ook subliem in zijn partij voor Burgmans Biljarts: hij versloeg Roland Forthomme met 40-37 in 15. De twee wedstrijden telden voor de 14e ronde van de DKM Tools league.

19 februari 2023

DEN HAAG – Het waren niet zo maar twee tegenstanders die Glenn Hofman en Jeffrey Jorissen zondagmiddag tegenover zich kregen. De Haagse tandem maakte zich op voor twee taaie partijen, maar deelde twee rake tikken uit aan Jef Philipoom en Ruben Legazpi. J&F Auto’s/New Jorissen won de thuiswedstrijd tegen Cues&Darts met 5-3, de manier waarop was imponerend. Glenn Hofman won met 3.333 gemiddeld, Jeffrey Jorissen met 2.352.

Het moet zelden zijn gebeurd dat Jef Philipoom, een routinier met een rijk palmares, zo kansloos van de mat werd gespeeld door een tegenstander. Glenn Hofman startte nog bescheiden met 2, 3 en 0, maar demarreerde toen met 11 en 5, maakte even later nog 3 en 4 en finishte met 6, 1 en 4 voor een overwinning van 40-9 (!!) in 12 beurten. De kopman, Jeffrey Jorissen, had een iets langere aanloop nodig tegen Ruben Legazpi, maar overrompelde daarna de Spanjaard met 40-18 in 17 beurten.

De uiteindelijke winst met 5-3 was ook te danken aan Therese Klompenhouwer, die tegen Huub Wilkowski remise speelde (40-40 in 35) en het benodigde matchpunt binnenhaalde voor de Haagse zege op Cues&Darts. De wereldkampioene verspeelde een winnende score door 8 missers in de slotfase. Huub Wilkowski speelde uit met 8, Therese maakte de remise van acquit.

De Tilburgers van Cues&Darts waren geïmponeerd door de slagkracht van de twee Haagse kopmannen en wonnen slechts één partij (Wesley de Jaeger versloeg Herman van Daalen met 40-26 in 27), maar verspeelden belangrijke punten in de strijd om de top 3 posities.
De Haagse équipe, die veel te laag staat op de ranglijst (8e plaats, gedeeld met Bousema, Dallinga en Team Eekhoorn) demonstreerde tegen de gedeelde nummer twee van de stand hoe sterk het in zijn beste dagen kan zijn. Glenn Hofman speelde zaterdag ook al een sterke finaledag in de Grand Prix van Capelle a/d IJssel, Jeffrey Jorissen haalde er de finale, die hij tenslotte verloor van een sterke Dave Christiani.

Stichting Topbiljart Zundert had na een matige seizoenstart ook de klim naar de bovenste helft van de ranglijst ingezet, maar maakte na een mooie start een halve misstap tegen Burgmans Biljarts (4-4).
Sam van Etten en Thorsten Frings legden de basis voor de dagzege met overwinningen op Johan Roijers (40-38 in 34) en Marco Janssen (40-30 in 33), maar Roland Forthomme en Francis Forton verzuimden het af te maken. Anno de Kleine speelde overigens een prachtige partij tegen een ook sterk spelende Forthomme en won met 40-37 in 15 beurten. Bart Ceulemans versloeg namens Burgmans Biljarts zijn landgenoot Forton met 40-36 in 33.

De twee wedstrijden van vandaag waren voor de 14e ronde, waarvoor nog één wedstrijd moet worden gespeeld. SIS Schoonmaak speelt op zaterdag 4 maart nog tegen Woonwonder.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Glenn Hofman (Ton Smilde).
 

Kozoom League Driebanden Etten, Sam van
Volg ons online