HCR Prinsen op jacht naar eerste hoofdprijs

Captain Dinand Prinsen blikt vooruit naar de KNBB Bekerfinale Driebanden: "Het zal geen makkelijke klus worden"

28 mei 2018

De driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen gaan komende week op jacht naar de eerste hoofdprijs van dit seizoen. Van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni wordt er in Oosterhout in Theater “De Bussel” gestreden om de KNBB beker driebanden.

“Maar dat zal geen gemakkelijke klus worden”, zegt captain Dinand Prinsen. “Wij zijn ingedeeld bij onder andere L&B Ledermode met spelers als Merckx, Christiani, Valentijn en Tijssens, maar ook MCR zal met Frings, Kasodikostas, Sciacca en Hoefnagels alles in het werk stellen om door te dringen tot kruisfinales. Ondanks dat de ploeg gedegradeerd is kunnen ze zomaar voor een verrassing zorgen”. Als vierde team in deze poule treft zijn team tweede divisionist La Plaza Hoensbroek dat met drie Belgische spelers naar Oosterhout komt.

 

 

“We beginnen woensdagmiddag om 13:00 uur weliswaar tegen een op papier gemakkelijke tegenstander, maar van onderschatting mag echt geen reden zijn vooral omdat er in setjes wordt gespeeld. Ik begin deze eerste wedstrijd met Eddy Leppens en Jelle Pijl op één en drie en daarna moeten dan Anno de Kleine en Raymund Swertz het karwei op twee en vier gaan afmaken”.

Bij winst speelt HCR Prinsen donderdag tegen de winnaar van de wedstrijd tussen L&B Ledermode en MCR. De derde wedstrijd is dan op vrijdag. Zaterdag zijn de kruisfinales gevolgd door de finale die om 16:00 uur begint met de eerste twee partijen, gevolgd om 18:30 uur met de laatste twee partijen.

Op donderdag komt ook Dick Jaspers in actie. Dan is Swertz afwezig wegens werkzaamheden en dat geldt op vrijdag voor De Kleine. Leppens en Pijl spelen beiden alle poulewedstrijden.

In de andere poule spelen: S.I.S.Schoonmaak, Dallinga.com, STZ Zundert en W. v.d. Sanden.

 

Tekst: Jaap Gonning
Foto Dick Jaspers ©Jan Rosmulder

Bekerfinale Driebanden
Volg ons online