Heerlijke, winterse zondag in Buffalo League

Nog zes kanshebbers voor drie play-off plaatsen in Eredivisie Driebanden

16 februari 2018

HAARLO/SLUISKIL/LOCHEM - Aan het eind van een drukke week en met zicht op het WK in Viersen wordt zondag in Nederland de 14e ronde van de eredivisie gespeeld.

De Buffalo League staat voor interessante gevechten. Wat dacht u van Jaspers-Merckx, Caudron-Polychronopoulos, Leppens-Christiani, Horn-Rudolph en De Brijn-Uymaz? Verder staan er maar liefst drie Ceulemansen aan de tafels: Raymond bij Dallinga, Peter bij Zundert en Kurt bij De Eekhoorn. Kortom: het wordt een winterse, maar heerlijke zondag in de Nederlandse eredivisie.

 

 

Het zijn tropenweken op de biljartkalender na een weekend waarin carnaval centraal stond. In de Belgische competitie werd gewoon doorgespeeld, in de Franse competitie werden belangrijke wedstrijden gespeeld, vanaf gisteren, donderdag, is de Grand Prix in Vlaardingen van start gegaan met een weer sublieme Dick Jaspers op de openingsdag (4.000 gemiddeld), zondag is er een volle speelronde in de Buffalo league en vanaf dan maken veel spelers zich op voor het WK voor landenteams in Viersen, waar voor Nederland twee troeven in actie komen: Dick Jaspers en Jean Paul de Bruijn.

De top van de ranglijst in de Buffalo League staat elke week onder druk. Het gaat om drie plaatsen voor de play-offs, waarvoor zeker nog zes kanshebbers zijn. SIS Schoonmaak staat voor een thuiswedstrijd tegen De Veemarkt, HCR Prinsen tegen L&B Ledermode en Dallinga tegen DPC zijn wedstrijd die cruciaal kunnen zijn voor het verdere verloop. A1 Biljarts reist naar Bousema Lochem, Team Eekhoorn speelt de derby tegen 't Hartje/Van Wanrooy en STZ Zundert ontvang de nummer laatst MCR.

De opstellingen:

SIS Schoonmaak-De Veemarkt
Hofman-Jäschke
Van Erp-Wilkowski
Burgman-Grossjung
Jorissen-Demming

HCR Prinsen-L&B Ledermode
Jaspers-Merckx
Leppens-Christiani
De Kleine-Valentijn
Swertz-Tijssens

Dallinga.com-DPC
Caudron-Polychronopoulos
De Bruijn-Uymaz
Van Acker-Spoormans
R. Ceulemans-Bitalis

Bousema Lochem-A1 Biljarts
Horn-Rudolph
S. Galla-Lindemann
De Jaeger-Van der Spoel
Klompenhouwer-Wienk

STZ Zundert-MCR
Forthomme-Frings
P. Ceulemans-Sciacca
Van Beers-Hoefnagels
Groot-Brouwer

Team Eekhoorn-'t Hartje/Van Wanrooy
Van Kuyk-De Backer
K. Ceulemans-Bulut
Miatton-Martens
Hermans-Broeders.

Tekst: Frits Bakker
Foto Caudron & De Bruijn ©Anita Brand

Buffalo League Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online