Jack van Peer en Therese schitteren in Grand Prix

De Grand Prix van Doetinchem is vandaag, zaterdagmorgen (9 april) aan de knock-out ronden begonnen nadat de beste zestien vrijdagavond uit de laatste groepsfase zijn gekomen. Jack van Peer en Therese Klompenhouwer waren opvallende groepswinnaars, Jean van Erp is de opvallenste afwezige in de beste zestien van het toernooi. Dick Jaspers ontbreekt, omdat hij in Colombia verblijft.

09 april 2022

DOETINCHEM - De slotronden in de Grand Prix van Doetinchem zijn zaterdagmorgen (vanaf 11.00 uur) ingegaan met zestien finalisten. Jeffrey Jorissen, met drie keer winst en één verliespartij, was van die zestien in de laatste poulefase de hoogste in moyenne (1.409). De zes ongeslagen groepswinnaars waren Raimond Burgman, Frans van Schaik, Jack van Peer, Huub Wilkowski, Roland Uijtdewillegen en Kay de Zwart.

Jack van Peer en Therese Klompenhouwer waren de opvallendste poulewinnaars. Therese won de groep met Jack Wijnen (40-30 in 33), Jean van Erp (40-24 in 32) en Paul Bruijstens (verlies met 40-36 in 37). Jean van Erp miste de boot en werd zelfs laatste in die groep met 2 matchpunten en 1.036 gemiddeld. Paul Bruijstens ging met Therese mee naar de laatste zestien.

 


 

Jack van Peer won zijn drie wedstrijden tegen Sam van Etten (40-22 in 30), Dave Christiani (40-36 in 30) en Bert van Manen (40-36 in 46). De Brabantse poulewinnaar met zes punten en 1.132 nam Dave Christiani mee naar de beste zestien. Ook Huub Wilkowski bleef in zijn poule ongeslagen met overwinningen tegen Raymund Swertz, Nick Zuijkerbuijk en Ludo Kools, de Masters-winnaar van vorig jaar wiens kansen dalen om de Masters van dit jaar te halen.

De meest verrassende naam in de beste zestien is die van Anton Konings uit Groesbeek, die als tweede eindigde in Poule F waar Roland Uijtdewillegen zijn drie wedstrijden won. Konings werd de runner-up door Harrie van de Ven te verslaan met 40-39 in 36 en Riny Zwiers met 40-27 in 41.

De top vijf spelers in moyenne van de laatste aanloop naar de knock-outs zijn:

1 Jeffrey Jorissen 1.409

2 Raimond Burgman 1.395

3 Huub Wilkowski 1.379

4 Dave Christiani 1.333

5 Barry van Beers 1.317.

Voor de eerste knock-outs, waarvan acht winnaars overblijven voor de kwartfinales, zijn de wedstrijden:

Raimond Burgman-Joey de Kok

Therese Klompenhouwer-Jeffrey Jorissen

Jack van Peer-Paul Bruijstens

Jean Paul de Bruijn-Frans van Schaik

Volkan Cetin-Kay de Zwart

Roland Uijtdewillegen-Raymund Swertz

Barry van Beers-Dave Christiani

Huub Wilkowski-Anton Konings.

Tekst: Frits Bakker
Foto's Therese Klompenhouwer & Jack van Peer ©Ton Smilde

 

Driebanden Grand Prix Klompenhouwer, Therese
Volg ons online