Jagen op de koploper in de eredivisie

Subtop gaat cruciale fase in in Buffalo league: achtervolgers van SIS Schoonmaak treffen elkaar in vijftiende speelronde

02 maart 2018

DEN HAAG/HOEVEN - De subtoppers in de Buffalo league staan voor een belangrijk weekend. De top vijf van de eredivisie driebanden is in een hevige strijd verwikkeld om de drie play-off plaatsen en in principe zijn zelfs nog acht teams van de twaalf in de achtervolging op koploper SIS Schoonmaak. De belangrijkste wedstrijd in de 15e speelronde zijn SIS Schoonmaak-Dallinga.com, A1 Biljarts-Team Eekhoorn en L&B Ledermode-DPC.

Bij DPC, dat op de derde plaats staat met één punt voorsprong op L&B Ledermode, de tegenstander van zondag, is de opstelling zelfs tot zondagmorgen onzeker. Danny Molier spreekt niet direct van een koude oorlog, maar doet er wel alles aan om in zijn sterkste opstelling naar Hoeven te reizen. Birol Uymaz komt in principe niet in de opstelling voor, maar dat kan zaterdagavond nog veranderen. ,,Hij moet in Turkije spelen, maar als hij is uitgeschakeld, reist Uymaz zaterdagavond of zondagochtend nog naar Nederland.'' Hij vervangt dan Richard Bitalis en in dat geval speelt DPC met Nikos Polychronopoulos, Birol Uymaz, David Martinez en Martin Spoormans. De Brabantse tegenstander komt ook in zijn beste opstelling met Eddy Merckx, Dave Christiani, Gerwin Valentijn en Adnan Yüksel, die de positie van John Tijssens inneemt.

 

 

SIS Schoonmaak durft het aan om Glenn Hofman als kopman een vrije dag te geven, zodat hij in de Duitse competitie speelt. Jean van Erp speelt nu tegen Dallinga.com als eerste man voor de koploper tegen Jean Paul de Bruijn. De Brabander toonde in de Belgische competitie deze week nog maar eens aan in topvorm te verkeren, de Zeeuw heeft voor zijn doen een tegenvallend jaar in de competities.

Javier Palazón komt speciaal voor de thuiswedstrijd van A1 Biljarts, dat vierde staat, naar Nederland en is kopman in de wedstrijd tegen Team Eekhoorn. Ook deze twee teams staan dicht bij elkaar in de subtop: A1 Biljarts heeft 16 punten, Team Eekhoorn 15.

HCR Prinsen heeft normaal gesproken een walk-over tegen MCR, maar reist wel in een sterke opstelling naar de nummer laatst. Dick Jaspers heeft geen verplichtingen in Duitsland, Eddy Leppens speelt zaterdag nog in de Deense play-offs, maar kan zondagavond met Prinsen meespelen.

De wedstrijden en de opstellingen:

SIS Schoonmaak-Dallinga.com
Van Erp-De Bruijn
Burgman-Van Acker
Jorissen-B. Ceulemans
Van Daalen-Dallinga

De Veemarkt-Bousema Lochem
Kiraz-Horn
Wilkowski-De Jaeger
Anders-Van Schaik
Weeremans-Jonen

A1 Biljarts-Team Eekhoorn
Palazon-Van Kuyk
Van der Spoel-K. Ceulemans
Zwart-Wijnen
Wienk-Hermans

MCR-HCR Prinsen
Hoefnagels-Jaspers
N. Loenen-Leppens
Brouwer-De Kleine
R. Loenen-Pijl

L&B Ledermode-DPC
Merckx-Polychronopoulos
Christiani-Martinez
Valentijn-Spoormans
Yüksel-Bitalis

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Jean van Erp ©Paul Brekelmans

Buffalo League Driebanden Erp, Jean van
Volg ons online