Jan van Kerkoerle overleden

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van Jan van Kerkoerle.

12 november 2022

Jan van Kerkoerle werd in 1943 in Tilburg geboren en kwam via voetbalclub Moerse Boys, waar hij speler en later ook voorzitter was, in het toenmalige clublokaal Den Hoek in Zundert in contact met de biljartsport. Al snel raakte hij verknocht aan deze sport en meldde hij zich aan als bestuurslid van de plaatselijke biljartvereniging. Dat bleek een goede combi, want Jan werd al snel een stuwende kracht achter de organisatie van vele Grand Prix, Kersttoernooien, KNBB Bekerfinales en ook bij diverse N.K.'s (later de Masters genoemd) kon men op Jan rekenen. Naast zijn bijdrage in de organisatie schroomde Jan er niet voor om ook de microfoon ter hand te nemen en fungeerde hij ook bij vele toernooien als speaker.
 
 
Naast zijn organisatorische werk voor de KNBB en voor de Stichting Topbiljart Zundert was Jan ook nog jarenlang teamleider/speaker van het Eredivisieteam dat haar domicilie had in Den Hoek in Zundert. Vele topbiljarters werden er door Jan aangekondigd voor het trouwe thuispubliek waarbij hij vaak over iedere speler wel iets leuks wist te vertellen. Bij deze thuiswedstrijden werd Jan bijna altijd vergezeld door zijn echtgenote Corry.
 
 
 
 
Als blijk van waardering voor de vele verdiensten in de biljartsport ontving Jan op 29 december 2018 de speld behorend bij het Bondsridderschap van de KNBB, een voor Jan hele emotionele gebeurtenis. Al snel daarna werd Jan ziek en bleek zijn wereld steeds kleiner te worden. Hij moest steeds vaker thuiswedstrijden overslaan van zijn geliefde STZ Zundert en uiteindelijk werd het voor hem niet meer mogelijk Den Hoek te bezoeken.
 
 
 
Op 9 november j.l. is Jan van Kerkoerle op 79-jarige leeftijd overleden. De KNBB dankt Jan voor zijn tomeloze inzet voor de biljartsport en wenst familie, vrienden en kennissen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

De afscheidsdienst is op donderdag 17 november om 14.00 uur op Natuurbegraafplaats Schoorsveld, Somerenseweg 116 te Heeze, gevolgd door de begrafenis op hetzelfde adres. Inloop is vanaf 13.30 uur.

 

 
 
Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.
 
 
Tekst: Paul Brekelmans
Foto's: Dirk Acx, Ton Smilde

 
KNBB Overlijden
Volg ons online