Jaspers en Burgman sneuvelen; De Bruijn excelleert

Dag vol stunts bij Grand Prix Vlaardingen

18 februari 2017

VLAARDINGEN – De beste man van de dag in de Grand Prix van Vlaardingen was Jean Paul de Bruijn, de revelatie was Huub Wilkowski, de partij van de dag was die tussen Dave Christiani en Dick Jaspers. De Nederlands kampioen (Jaspers) sneuvelde na drie reeksen shoot-outs tegen Christiani: na 40-40 in 25 beurten werd het 2-2, 1-1 en tenslotte 2-1 voor Christiani. Jaspers: ,,Ik maakte een paar technische fouten, dat werd afgestraft.’’ Huub Wilkowski zorgde voor een stunt in de avondsessie en versloeg Raimond Burgman.

Jean Paul de Bruijn stak in een superieure vorm met overwinningen op Sander Jonen en Martien van der Spoel in 18 beurten (twee keer 2.222). De Zeeuw maakte zijn favorietenrol helemaal waar met sterk en degelijk spel en in deze vorm met heerlijke staaltjes van zijn techniek. Zowel Jonen, die 14 punten meekreeg, en Van der Spoel, goed voor 19 punten, kreeg geen voet aan de grond.

Dick Jaspers en Dave Christiani gingen de hele partij gelijkop. Dave: ,,Ik had de partij kunnen beslissen, maar maakte een foutje op 38-35, waardoor Jaspers twee beurten later kon finishen.’’ De Limburger scoorde de benodigde twee punten in de nabeurt en trok de winst naar zich toe in de derde van de shoot-out serie: 2-2, 1-1 en 2-1.

Jean van Erp bleef in die ronde Therese Klompenhouwer ver voor (40-16 in 24), Huub Wilkowski nam de maat van Frans van Schaik (40-31 in 37), Roland Uijtdewillegen kon zijn niveau van de voorronden niet halen tegen Glenn Hofman (40-20 in 18 voor de Hagenaar) en Martien van der Spoel bleek te sterk voor Barry van Beers (40-22 in 26). Raimond Burgman (winst tegen Ruud Nieuwenburg) en Harrie van de Ven (40-32 tegen Jerry Hermans) completeerden het veld voor de kwartfinales.

Dave Christiani werd na de winst op Jaspers uit het toernooi gespeeld door Jean van Erp, die zich langzamerhand opmaakt voor het WK voor landenteams. ,,Ik ben blij met deze winst’’, zei de Brabander. ,,Want deze week in België en tot nu toe in deze Grand Prix had ik niet zo’n goed gevoel.’’

Huub Wilkowski groeide boven zichzelf uit door Raimond Burgman te verslaan met 40-37 in 33 beurten. Glenn Hofman en Harrie van de Ven speelden een matige partij, waarin de Hagenaar aan het langste eind trok: 40-33 in 35.

 

 

De halve finales voor zaterdag:
Jean van Erp-Huub Wilkowski
Glenn Hofman-Jean Paul de Bruijn

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Huub Wilkowski en Jean Paul de Bruijn ©Paul Brekelmans

Driebanden Grand Prix Jaspers, Dick
Volg ons online