Jaspers en Montes op stoom in Zundert

Jaspers drie setjes op rij uit in één beurt!

29 december 2019

ZUNDERT - Dick Jaspers heeft de voorronden van het Kersttoernooi in Zundert zaterdagavond afgesloten met een sublieme wedstrijd voor volle tribunes. De Nederlandse crack versloeg de Spanjaard Antonio Montes met 4-0 in sets en deed dat met een sensationeel optreden. De eerste drie sets van 9 caramboles gingen alle drie in 1 beurt uit: 9-0, 9-2 en 9-0. Montes kreeg alleen in de tweede set een beurt van acquit.

De vierde en laatste set eindigde in 9-6 voor Jaspers in 6 beurten. De Nederlander speelde over de vier sets 4.000 gemiddeld en werd poulewinnaar met 2.164 gemiddeld.

 

 

Het debuut van de Spanjaard Antonio Montes in het Kersttoernooi kenmerkte zich door een knappe come-back. De 26-jarige speler won in zijn voorronde-partijen eerst van Peter Ceulemans met 4-3 in sets, kwam daarna tegen Jeffrey Jorissen met 3-0 achter, maar boog die score om naar 4-3 winst. Dat huzarenstukje leverde hem nog geen plaats op in de halve finales. Het kansloze verlies van Montes tegen Dick Jaspers geeft Jeffrey Jorissen nog kans op de tweede positie in Poule B.

Antonio Montes werd zes jaar geleden Europees kampioen junioren in Zevenbergen. Toch werd het in de jaren die volgden opvallend stil, omdat hij geen toekomst zag als profbiljarter. Dit jaar keerde hij plotseling terug met internationaal succes met een podiumplaats in de World Cup in Veghel. Dat leverde Montes de invitatie op voor het Kersttoernooi, waar hij tegen Ceulemans en Jorissen zijn winnaarsmentaliteit demonstreerde, maar hem na de knock-out van Jaspers nog in de wachtkamer zet.

Dick Jaspers, die door Jorissen in de openingspartij werd verslagen met 4-3, werd gedwongen om zijn twee volgende partijen te winnen. Dat deed hij tegen Ceulemans riant met 4-1 en in zijn laatste avondpartij met een optreden van wereldklasse.

Morgen. zondag, worden zowel in Poule A als in Poule B de laatste poulewedstrijd gespeeld. Eddy Merckx staat om 13.00 uur tegenover Roland Forthomme. Barry van Beers is in die groep al zeker van plaatsing. Forthomme kan alleen Merckx nog passeren door een maximale overwinning in sets met 4-0.

Jeffrey Jorrissen sluit zijn voorronden af tegen Peter Ceulemans om 15.00 uur. Bij winst is Jorissen geplaatst ten koste van Montes.

De halve finales zijn om 17.00 en 19.00 uur. De finale is maandag om 14.00 uur.
De stand in Poule B met nog 1 partij te spelen:

1 Dick Jaspers 3-4-2.164-9 (sets 11-5)
2 Antonio Montes 3-4-1.276-9 (8-10)
3 Jeffrey Jorissen 2-2-1.385-9 (7-7)
4 Peter Ceulemans 2-0-1.344-7 (4-8)

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Dick Jaspers: Archief Kozoom

Driebanden Jaspers, Dick Toernooien
Volg ons online