Jaspers mist finale door verlies tegen Merckx

Nederlandse wereldkampioen strandt in halve finale van World Cup in Seoul door verlies tegen Eddy Merckx: 40-34 in 19. De Belg speelt de finale tegen Filippos Kasidokostas om 12.00 uur Nederlandse tijd, rechtstreeks te zien op kozoom.

18 november 2018

SEOUL - Dick Jaspers heeft na een sterk toernooi in de World Cup van Seoul de finale gemist door verlies tegen Eddy Merckx. De finale in het zesde World Cup toernooi van 2018 gaat tussen Eddy Merckx en de Griek Filippos Kasidokostas, die zijn definitieve come-back maakt met een finaleplaats op wereldniveau.

Voor Eddy Merckx en Dick Jaspers stond er dit jaar in onderlinge partijen voor de derde keer een finaleplaats op het spel. Dick Jaspers won in de World Cup van Blankenberge met 40-23 in 19 van Merckx en greep daarna de winst in de finale tegen Semih Sayginer. Eddy Merckx won in het McCreery toernooi in New York met 50-28 in 22 van Jaspers en verloor in de finale van Frédéric Caudron.

De echte wedstrijd tussen de twee matadoren kwam nu pas op het eind los. Eddy Merckx was de betere speler in het eerste part en leidde bij de pauze met 22-11. Met een serie van 7 liep Merckx nog verder uit naar 35-18. Jaspers voelde aan dat hij niet veel kansen meer zou krijgen en zette zijn aanval in met een serie van 8 (35-26), gevolgd door 5 (36-31). Twee missers van Merckx brachten de spanning terug. De Belg finishte net op tijd met 4, Jaspers miste in de nabeurt door een klos zijn tweede punt: 40-34 in 19.

Dick Jaspers blijft de nummer twee van de wereldranglijst na dit toernooi op 50 punten van Frédéric Caudron.

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online