Jaspers wint met riante marge van Merckx

Spanning blijft in eredivisie driebanden: SIS Schoonmaak is al zeker koploper in reguliere competitie ondanks 4-4 tegen Zundert

31 maart 2019

ZUNDERT - Het zag er even niet zo goed uit voor de Haagse koploper SIS, toen het team in de pauze tegen STZ Zundert op een 4-0 achterstand stond. Glenn Hofman en Jean van Erp trokken de partijen echter weer gelijk, zodat SIS alleen een van zijn zeldzame kleine misstapjes maakte. De leider van de eredivisie heeft op drie ronden van het einde zeven punten voorsprong en is dus al zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie. Voor de drie overige plaatsen is er nog een zekere spanning, omdat Bousema Lochem verloor van Hartje Van Wanrooy met 6-2 en net als L&B Ledermode (dat gelijkspeelde tegen Prinsen) drie punten voorsprong heeft op de nummers vijf en zes.

Twee wedstrijden in de bovenste rangen eindigden zonder winnaar. De Brananders van Zundert behielden hun tweede positie door de 4-4 tegen SIS Schoonmaak. Voor de pauze was er spanning in de twee partijen, omdat Barry en Rik van Beers wonnen van Burgman en Jorissen met 40-39 en 40-38. Hofman versloeg Forthomme met een ruime marge: 40-28 in 18. Van Erp bleef net zo ver voor op Peter Ceulemans (40-28 in 30.

L&B Ledermode hield een belangrijke concurrent, HCR Prinsen, op afstand door met 4-4 gelijk te spelen. De beste partij van dit weekend speelde Dick Jaspers tegen Eddy Merckx. De wereldkampioen, die een paar mindere partijen achter de rug heeft in Duitsland, toonde zijn vorm met 40-13 in 15. Jaspers schitterde met met series van negen, twee keer acht en zes. Peter De Backer was uitblinkeer voor L&B met een riante winst op Anno de Kleine: 40-15 in 21. De Backer scoorde twee keer zeven, één keer acht en één keer zes. Leppens eindigde met vijf en zes in zijn partij tegen Christiani: 40-29 in 28. Tijssen versloeg Pijl onder andere door een serie van 12.

Bousema leed een onverwachte, maar terecht verliespartij tegen Hartje na een 4-0 marge bij de pauze. Alleen Martin Horn won dankzij een prachtig eindschot van Savas Bulut met 40-38 in 24 na een achterstand met 35-23. A1 Biljarts en Burgmans Biljarts speelden met 4-4 gelijk door twee knappe overwinningen van het al gedegradeerde Burgmans. Thorsten Frings versloeg Javier Palazón met 40-26 in 20, Marco Janssen won van Christian Rudolph met 40-30 in 28. Dallinga won de thuiswedstrijd tegen ‘t Ivoor met 8-0 met Jean Paul de Bruijn als beste man tegen Jack van Peer: 40-27 in 22. Team Eekhoorn en Aardexpress deelden de winst: 4-4. Voor Aardexpress een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dick Jaspers (Jan Rosmulder/de biljartballen)

Buffalo League Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online